Kurator till Habiliteringen, Karlskrona

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Vi söker nu en kurator till Habiliteringen i Karlskrona. Habiliteringen vänder sig till personer med medfödda eller tidigt förvärvade funktionsnedsättningar som intellektuell funktionsnedsättning med eller utan autism eller rörelsehinder. Vi kan erbjuda dig ett spännande och stimulerande arbete som kurator i tvärprofessionella team med medicinsk, pedagogisk och psykosocial kompetens. Inom ramen för din anställning har du också möjlighet att vara med i utvecklings- och förändringsarbete. Vi erbjuder dig kontinuerlig handledning, regelbundna yrkesträffar och möjlighet till kompetensutveckling. Som ny kurator på habiliteringen kommer du att få en grundlig introduktion och yrkeshandledning av erfaren yrkeskollega. Habiliteringen finns representerad med en avdelning i Karlshamn och en i Karlskrona men ser sig som en habilitering med ett gott och nära samarbete mellan avdelningarna.

Arbetsbeskrivning

Arbetet innebär psykosocialt behandlingsarbete riktat mot barn, ungdomar, deras familjer och nätverk. Det dagliga arbetet bedrivs inom ett tvärprofessionellt team bestående av fysioterapeut, arbetsterapeut, logoped, psykolog, läkare, sjuksköterska, dietist och specialpedagog. En viktig del i kuratorns arbete är samtalsstöd i olika former, att informera om social lagstiftning och övrigt samhällsstöd samt att delta i nätverksmöten. Som kurator i teamet bidrar du bland annat med det psykosociala helhetsperspektivet och deltar i kartläggning av behov. Kuratorn ger habiliteringsinsatser till enskilda individer med funktionsnedsättning, till närstående samt till andra personer i nätverket. Det kan också vara aktuellt att du deltar i våra olika kurser och grupper som vi håller för patienter och deras anhöriga.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad socionom. Har du tidigare erfarenhet av kuratorsarbete, habilitering och/eller av arbete med personer med funktionsnedsättning är det meriterande. För att trivas och lyckas med arbetet hos oss tror vi att du trivs med att arbeta i grupp, är prestigelös nog att ta del av andra professioners kunskap och erfarenheter och samtidigt delar med dig av dina kunskaper och erfarenheter till kollegor. Vi tror också att du har intresse för att skapa nya arbetssätt tillsammans med andra. Du har en god pedagogisk förmåga och det är viktigt för dig att personerna du möter blir sedda och hörda och att deras synpunkter tas tillvara. Vi ser gärna att du har en god samarbetsförmåga då arbetet, förutom samarbete i det tvärprofessionella teamet, även innehåller många kontaktytor utanför den egna verksamheten, med exempelvis kommuner och myndigheter. Det är naturligt för dig att ta eget ansvar och du har förmågan att prioritera. B-körkort erfordras då arbetet medför resor i tjänsten. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Till denna rekrytering tillämpar vi löpande urval, intervjuer och tillsättning. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Socialt arbete
Yrkeskategori
Kurator
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Nära vård Habilitering
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse
Varaktighet
Tillsvidare
Antal platser
1
Publicerad
2020-07-08
Ansök senast
2020-08-31
Läs mer
http://www.regionblekinge.se

Upplysningar

 • Linda Svensson
  Avd.chef Habiliteringen Karlskrona
  Telefon: 0455-73 43 92
 • Malin Åkergård
  Avd.chef Habiliteringen Karlshamn
  Telefon: 0454-73 21 65
 • Jenny Ohlsson
  Kurator Habiliteringen
  Telefon: 0455-73 43 77

Ansökan

Referensnummer: A965967
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.