Måltidsutvecklare till Enheten för logistik- och måltidsservice

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-års period kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av. Regionservice uppdrag är att utveckla och leverera stöd och servicetjänster till alla verksamheter i Region Blekinge. Vår verksamhet är organiserad i basenheter med ansvar för fastigheter, IT, måltider, städ och logistik. I förvaltningen finns också administrativt stöd inom ekonomi, personal och lön. Enheten för logistik och måltidsservice är en av fem basenheter som är organiserade under Regionservice med ca 130 medarbetare totalt för basenheten. Basenheten består av avdelningar inom kök och restaurang, café och butik, transport, vaktmästeri, personalkläder samt en resursenhet som även innefattar vårdnära servicetjänster. Tillagningskök finns både i Karlskrona och Karlshamn och lagar varje dag mat till såväl inneliggande patienter som våra personalrestauranger. I vår verksamhet jobbar vi för hållbara måltider på flera sätt, till exempel är vi KRAV-certifierade på nivå två. Café och butik/kiosk finns också på båda orterna och förser såväl besökare som personal med allt från smörgåsar och bakverk till dagstidningar och konferensfika. Vi söker nu en ny måltidsutvecklare som vill vara med på vår utvecklingsresa mot framtidens patientmåltid!

Arbetsbeskrivning

Som måltidsutvecklare arbetar du på uppdrag av verksamhetschefen och relevanta avdelningschefer inom basenhetens olika måltidsverksamheter. Du har en strategisk roll och är behjälplig med att driva utvecklings-, förändrings- och förbättringsarbeten. Du har ett gemensamt tänk för hela basenheten och eftersträvar en jämn kvalitet till våra kunder. Som måltidsutvecklare är du aktiv i nätverk vad gäller patient- och personalmåltider och samordnar såväl som håller i utbildningar för måltidsverksamhetens medarbetare. Vidare håller du i verksamhetens olika certifieringar, till exempel KRAV, är insatt i regelverket samt utvecklar och anpassar detta i våra verksamheter. I dina arbetsuppgifter ingår även att hålla Region Blekinges måltidspolicy uppdaterad, men också att sprida den ute i verksamheterna. Måltidsutvecklaren har en stor och viktig del i Region Blekinges livsmedelsupphandlingar och kontakt med externa leverantörer. Exempel på andra arbetsuppgifter är omvärldsbevakning inom området, anordna informationsträffar för interna kunder, vara behjälplig i avvikelsehanteringen internt i Region Blekinge samt att ta fram beslutsunderlag för riktlinjer och rutiner.

Kvalifikationer

För att vara aktuell för tjänsten ska du ha en akademisk utbildning som kostekonom, kostvetare eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten. Du har kunskap om nationella styrdokument, lagar och förordningar som är relevanta för området. Vidare har du en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Det är meriterande om du har erfarenhet av systematiskt kvalitetsarbete, offentlig upphandling samt har erfarenhet av verksamhetssystemet Matilda. Vi söker dig som har en god organisationsförmåga, är ansvarstagande och har lätt för att samarbeta med andra. Som måltidsutvecklare är du serviceinriktad, har lätt för att ta egna initiativ och har ett flexibelt arbetssätt samt trivs med att ha många sociala kontakter. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Region Blekinge krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Hotell, restaurang, storhushåll
Yrkeskategori
Kostekonom
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Regionservice Enheten för logistik och måltidsservice
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde 210901
Varaktighet
Tillsvidare
Lön
Individuell lönesättning tillämpas
Antal platser
1
Publicerad
2021-03-29
Ansök senast
2021-04-14
Läs mer
http://www.regionblekinge.se

Upplysningar

 • Ann Petersson
  Verksamhetschef
  Telefon: 0455-73 43 10
 • Susanne Johansson
  Kommunal
  Telefon: 0455-73 66 59
 • Anders Johnsson
  Saco
 • Roger Ahlér
  Vision

Ansökan

Referensnummer: A1017992
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Hjälpte informationen på sidan dig?