Avdelningschef till Ortopedklinikens Avdelningen 37

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Ortopedkliniken bedriver verksamhet i Karlskrona och Karlshamn. Kliniken består av två mottagningar, två slutenvårdsavdelningar, ortopedteknisk avdelning och vårdadministration. Samtliga enheter finns representerade på båda orterna och vi är cirka 170 anställda. Det är viktigt för oss med goda arbetsförhållanden och vi strävar efter att skapa en god arbetsmiljö, samarbete och utveckling för våra medarbetare. Avdelning 37 har ordinarie 20 vårdplatser för patienter med ortopediska skador och sjukdomar, avdelningen vårdar patienter med akuta skador och tillstånd. På grund av utmaningar i hälso och sjukvården har vårdplatserna tillfälligt dragits ner och avdelningen står inför ett utvecklings- och rekryteringsarbete för att kunna öppna upp de stängda vårdplatserna. Det är cirka 45 medarbetare i blandade yrkeskategorier som arbetar på avdelningen. Avdelningen har även ett nära samarbete med avdelning 36, som tillhör Geriatriken och som vi till delar är samlokaliserade med. Målet är att vi har välinformerade patienter och att vi ger en effektiv och patientsäker vård. Vi är till för patienten.

Arbetsbeskrivning

Som avdelningschef är din uppgift att planera, leda och utveckla avdelningen utifrån verksamhetens mål. Du kommer att ha huvudansvaret för personal, ekonomi och arbetsmiljö på avdelningen. Du är direkt underställd verksamhetschefen och ingår i klinikens ledningsgrupp. Detta innebär att du är engagerad i hela klinikens verksamhet och utveckling. I uppdraget ingår det att utveckla samarbetsformerna med andra vårdenheter såväl inom som utanför kliniken. Region Blekinge tillämpar tidsbegränsat chefsförordnande, vi kommer därmed tillsvidareanställa dig inom lämplig grundprofession.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk utbildning inom vårdsektorn alternativt chefskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi söker dig med intresse och förmåga att bedriva ett aktivt och lyhört ledarskap. Du drivs av att jobba målmedvetet i en dynamisk miljö med högt tempo. Du stimuleras av utmaningar och vill initiera och driva förändrings- och utvecklingsarbete. Du bygger ditt ledarskap på att skapa ett ömsesidigt förtroende och värnar om samarbete. Du har förmågan att delegera, motivera och inspirera dina medarbetare. I övrigt arbetar kliniken med att förbättra arbetsmiljön och vi ser gärna att du har intresset av att bidra i detta arbete. Du är en god ambassadör för vår klinik. Dokumenterad chefserfarenhet är meriterande. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper och lämplighet. Region Blekinge krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Chefer och verksamhetsledare
Yrkeskategori
Enhetschef, hälso- och sjukvård
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Specialiserad vård Ortopedkliniken
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse. Fortlöpande urval kan komma att tillämpas.
Antal platser
1
Publicerad
2021-10-12
Ansök senast
2021-11-14
Läs mer
http://www.regionblekinge.se

Upplysningar

 • Tomas Ericson
  Verksamhetschef
  Telefon: Via växel 0454- 73 10 00
 • Lena Hermansson
  Klinikkoordinator
  Telefon: Via växel 0454-73 10 00
 • Maria Sundström
  Vårdförbundet
  Telefon: 0455-73 49 11
 • Andreas Ludvigsson
  Kommunal
  Telefon: 0455-736666

Ansökan

Referensnummer: A1060931
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Hjälpte informationen på sidan dig?