Medicinsk sekreterare till Samaritens vårdcentral

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Primärvården omfattar Region Blekinges vårdcentraler, ungdomsmottagningar och sårcentrum. Blekingebor som blir sjuka vänder sig direkt till vårdcentralerna och får tillgång till hälso- och sjukvård som inte kräver sjukhusresurser. Vården ges i länets samtliga städer, på flera mindre orter och ibland i hemmen. Vårt mål är att vara en modern öppenvård där lagarbete och patienternas behov står i centrum. Samaritens vårdcentral är en av de offentliga vårdcentralerna som ingår i Hälsoval Blekinge. I verksamheten finns strax över 16 000 listade patienter i olika åldrar. Vi är 57 medarbetare inom yrkena allmänläkare, utbildningsläkare, distriktsköterska, sjuksköterska, psykiatrisjuksköterska, undersköterska, psykolog, psykoterapeut och medicinska sekreterare. På Samariten ligger även västra Blekinges jourcentral. Jourcentralen tar emot patienter som är i behov av vård och inte kan vänta till nästa dag. Samaritens vårdcentral är sedan 1 augusti 2017 även en utbildningsvårdcentral för blivande allmänläkare. Vårdcentralen är miljöcertifierad.

Arbetsbeskrivning

Som medicinsk sekreterare hos oss kommer du att arbeta med varierande arbetsuppgifter såsom reception, vårddokumentation, utskrifter av journaler, intyg, remisser och brev efter diktat. I arbetsuppgifterna ingår även posthantering och telefonkontakter med patienter och andra vårdgivare. Du får arbeta i ett trevligt gäng med självständiga arbetsuppgifter.

Kvalifikationer

Du har utbildning till medicinsk sekreterare eller läkarsekreterare. Tempot är ofta högt så du bör vara flexibel och kunna arbeta med flera saker parallellt och växla mellan olika arbetsuppgifter. Du har goda kunskaper i svenska språket, medicinsk terminologi och datavana, det är meriterande att du har goda kunskaper i engelska. Erfarenhet av arbete som medicinsk sekreterare och erfarenhet av vårdsystemet NCS Cross är meriterande. Noggrannhet och serviceinriktad är egenskaper som vi sätter värde på. Du har lätt för att samarbeta samtidigt som du kan arbeta självständigt och inte är rädd för att ta egna initiativ. Du är ansvarsfull och noggrann i ditt arbete och vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för arbetsuppgifterna. Urval bland sökande sker löpande - Välkommen med din ansökan redan idag!

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlshamn
Yrkesområde
Administration, ekonomi, juridik
Yrkeskategori
Läkarsekreterare/Vårdadmin/Medicinsk sekreterare
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Arbetsplats
Region Blekinge
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Varaktighet
6 månader eller längre
Tidsbegränsad till
2020-12-31
Lön
Individuell lönesättning tillämpas.
Antal platser
1
Publicerad
2020-01-28
Ansök senast
2020-02-23
Läs mer
https://www.1177.se/hitta-vard/kontaktkort/Samariten-vardcentral-Karlshamn/

Upplysningar

  • Anders Blomqvist
    Avdelningschef
    Telefon: 0454-73 34 06
    E-post: Anders Blomqvist
  • Du når våra fackliga representanter via vår växel
    Telefon: 0455-731000

Ansökan

Referensnummer: A930242
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.