ST-läkare till onkologiska sektionen Kirurgkliniken Region Blekinge

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalité är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-årsperiod kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av. Blekingesjukhuset ger somatisk vård som kräver specialiserade medicinska och tekniska resurser och kompetens som inte ryms inom primärvården. Vi bedriver verksamhet både i Karlshamn och i Karlskrona. I Karlshamn ligger tyngdpunkten på planerad öppenvård, till exempel kirurgi, medicin och ortopedi. I Karlskrona bedrivs resurskrävande verksamhet dygnet runt, till exempel kvalificerad intensivvård och operationsverksamhet. På Blekingesjukhuset finns också en palliativ enhet med hemsjukvård. Kirurgkliniken är en central funktion på sjukhuset, och erbjuder vård inom såväl onkologi, urologi, kirurgi, kärlkirurgi och plastikkirurgi. Verksamheten bedrivs på två orter. I Karlshamn sker elektiv kirurgi och poliklinik, medan onkologin, akutkirurgin och den mer avancerade kirurgin är koncentrerad till Karlskrona. Där finns också poliklinik, samt två slutenvårdsavdelningar med totalt ca 50 platser. Onkologen är en egen sektion på kliniken. Totalt är vi ca 220 medarbetare på kliniken. Läkargruppen på kirurgkliniken består i nuläget av totalt ca 40 läkare varav två specialister och tre ST-läkare inom onkologi.

Arbetsbeskrivning

I en ST-tjänst i onkologi ingår tjänstgöring på onkologens enhet, med öppenvård och behandlingar. Man medverkar också på sektionernas multidisciplinära terapikonferenser, lokalt och regionalt. Strålbehandling sker huvudsakligen i Växjö, med vilka det finns ett sedan länge etablerat samarbete. Externa randningar finns i Karlskrona samt längre sammanhängande randningar inom medicinsk onkologi/strålbehandling i Lund. Vi har en väl utarbetad ST-planering med handledning, utbildningar och avsatt tid för studier. Det finns plan för både Ledarskaps-ST och Forsknings-ST. Du kan se mer av oss på instagram under #kirurgklinikenblekinge och #förattlivetärviktigt

Kvalifikationer

Legitimerad läkare. Som person är du målmedveten, lyhörd och ödmjuk i ditt arbete och drivs av en vilja att både själv utvecklas i din roll och utveckla de metoder du arbetar med. Du har lätt att samarbeta i en arbetsgrupp, och fäster stor vikt vid kvalitet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
ST-läkare
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Lön
Region Blekinge tillämpar individuell lönesättning.
Antal platser
1
Publicerad
2019-05-27
Ansök senast
2019-06-30
Läs mer
http://ltblekinge.se/jobb-och-utbildning

Upplysningar

 • Claes Hjalmarsson
  Verksamhetschef Kirurgkliniken
  Telefon: 0455-73 74 16
  E-post: Claes Hjalmarsson
 • Thomas Edekling
  Överläkare Onkologi
  Telefon: 0455-73 45 60
  E-post: Thomas Edekling
 • Elin Branje
  ST-läkare
  Telefon: 0455-73 77 51
  E-post: Elin Branje

Ansökan

Referensnummer: A879202
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.