Avdelningschef till arbetsterapin, rehabiliteringskliniken, Karlshamn

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-årsperiod kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av. Rehabiliteringskliniken är en del av nära vård och bedriver verksamhet på Blekingesjukhusets båda orter. Hos oss jobbar cirka 220 medarbetare inom olika professioner med att ge länets invånare tillgång till specialiserad rehabilitering inom både sluten- och öppenvård. Rehabiliteringskliniken önskar utveckla ett närvarande ledarskap. Det innebär bland annat att vi rekryterar en avdelningschef till arbetsterapiavdelningen i Karlshamn respektive Karlskrona. Arbetsterapin är en del av rehabiliteringskliniken och tillhandahåller arbetsterapiresurser till både öppen- och slutenvården på sjukhuset i Karlshamn. På avdelningen jobbar cirka 15 medarbetare (arbetsterapeuter, undersköterskor och instruktör). Arbetet sker i team med patienten i fokus. Som chef får du delta i Region Blekinges chefsutbildning ”Ledarskapsakademin”.

Arbetsbeskrivning

Chefskap i Region Blekinge består dels av en arbetsgivarroll, dels av en ledarroll. Båda är lika viktiga; att i arbetsgivarrollen vara regionens företrädare och att i ledarrollen stimulera, engagera och uppmuntra medarbetarna så att verksamheten utvecklas och förbättras. I uppdraget som avdelningschef ansvarar du för verksamhetsutveckling, personal, arbetsmiljö och ekonomi. Dessutom kommer du att ingå i rehabiliteringsklinikens ledningsgrupp och delta i arbetet med strategiskt viktiga frågor som rör såväl kliniken som utveckling av nära vård. Dessa uppdrag sker i samverkan med chefskollegorna. Vi ser fram emot att välkomna dig som en i rehabiliteringsklinikens ledningsgrupp. Vi söker dig med intresse och förmåga att bedriva ett aktivt och närvarande ledarskap. Du drivs av att jobba målmedvetet i en miljö med högt tempo och uppskattar de möjligheter till relationsskapande och samarbete som ledarskapet ger. Du bygger ditt ledarskap på att skapa ett ömsesidigt förtroende gentemot medarbetarna med tydlighet och kommunikation som två viktiga beståndsdelar. Om du i din grundprofession är arbetsterapeut kan du komma att arbeta kliniskt som en del av ditt uppdrag. Som avdelningschef är du direkt underställd verksamhetschefen. Chefsuppdraget är ett tidsbegränsat förordnande med en grundanställning tillsvidare inom din profession.

Kvalifikationer

Vi tror att du idag finns inom en verksamhet som bedriver rehabilitering eller annan vård, omsorg, socialt arbete eller att du har pedagogisk bakgrund. Viktigt är att du vill få utveckla ditt ledarskap. Det är en fördel om du är legitimerad arbetsterapeut, men inget krav. Vi ser gärna att du har chefserfarenhet och/eller chefsutbildning, men det är av större betydelse att du har ett intresse för chefskap. Du ska ha förmåga att entusiasmera dina medarbetare och verka för en bra arbetsmiljö. Vi ser det som en stor fördel att du drivs av och tycker om att jobba med utvecklingsfrågor. Vi kommer att fästa stor vikt vid personlig lämplighet, kommunikativ förmåga, tydlighet och goda ledaregenskaper. Region Blekinge krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlshamn
Yrkesområde
Chefer och verksamhetsledare
Yrkeskategori
Enhetschef, hälso- och sjukvård
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge
Omfattning
Heltid
Tillträde
Enligt överenskommelse
Lön
Individuell lönesättning tillämpas
Antal platser
1
Publicerad
2021-09-21
Ansök senast
2021-10-17
Läs mer
https://regionblekinge.se/

Upplysningar

 • Gerthi Persson
  Verksamhetschef Rehabkliniken
  Telefon: 0455-734062
  E-post: Gerthi Persson
 • Inga-Marie Helmert
  Sveriges Arbetsterapeuter
  Telefon: 0454-734299
  E-post: Inga-Marie Helmert
 • Ulrika Arvering
  Kommunal
  Telefon: 0454-733458
  E-post: Ulrika Arvering

Ansökan

Referensnummer: A1056067
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Hjälpte informationen på sidan dig?