Två arbetsterapeuter till Blekingesjukhuset, Karlskrona

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Rehabiliteringskliniken är en del av nära vård och bedriver verksamhet på Blekingesjukhusets båda orter. Arbetsterapin är en del av rehabiliteringskliniken och tillhandahåller arbetsterapiresurser till både öppen- och slutenvården på sjukhuset. Arbetet sker i team med patienten i fokus. Teamen består av läkare, sjuksköterska, undersköterska, arbetsterapeut, sjukgymnast, logoped samt kurator. Nu behöver vi två nya kollegor. Vi arbetar med att utveckla vår verksamhet för att kunna erbjuda ett givande och inspirerande arbete samt ett hållbart medarbetarskap. Det är positivt om du har ett stort engagemang och vill vara med och driva vår verksamhet framåt. Vi tycker att det är viktigt att vara aktiv i sitt eget lärande och ger därför goda möjligheter till kompetensutveckling.

Arbetsbeskrivning

Som arbetsterapeut har du en självklar och uppskattad roll på vårdavdelningar och i ditt team. Du jobbar patientnära inom sluten- och öppenvård och samverkar med andra yrkeskategorier. Vi söker dig som tycker att det vore spännande med ett arbete inom vår strokeenhet där du har nära samarbete med andra professioner i teamet. Då vi även bedriver Specialiserad rehabilitering i hemmet (SPRIH) för personer med stroke, kan det bli aktuellt för dig att ge rehabinsatser i hemmet efter utskrivning från slutenvården. Det finns även ett resursbehov på öppenvårdsteamen, allmän, reuma och neuro. Arbetet präglas av eget ansvar, delaktighet och nära samarbete med övriga professioner i teamet. Som arbetsterapeut analyserar och bedömer du patientens förmåga att utföra dagliga aktiviteter inom personlig vård, boende, arbete/utbildning och fritid. I detta ingår bedömning av hur kroppsfunktioner, kognition och miljö påverkar aktivitetsutförandet. Förskrivning av hjälpmedel, överrapportering, dokumentation och handledning av vårdpersonal ingår också. På arbetsterapin har vi en stor bredd av olika behandlingsalternativ som möjliggör träning i dagliga aktiviteter såväl som i skapande aktiviteter. Som ny på jobbet kommer du att få individuellt anpassad introduktion utifrån vilken erfarenhet du har med dig. Du kan känna dig trygg med att du har stöd i kompetenta och erfarna kollegor. Vi är öppna för dina erfarenheter och intresseområden när vi utformar innehållet i respektive tjänst. Hos oss får du: • Introduktion och stöd av erfarna kollegor • Flexibel arbetstid • Regelbunden reflektionstid och vi planerar för schemalagd utvecklingstid • Möjlighet att påverka ditt uppdrag och utveckla spetskompetens inom ditt område • Möjlighet att byta ut semesterdagstillägg mot extra lediga dagar • Friskvårdsbidrag samt gratis gym i fina lokaler

Kvalifikationer

Den vi söker är legitimerad arbetsterapeut (svensk legitimation). Har du erfarenhet från yrket är det värdefullt för oss, men även nyutexaminerade arbetsterapeuter är varmt välkomna. Du tycker om att arbeta i team, samtidigt som du är självständig. Du är lyhörd och har ett personcentrerat förhållningssätt. B-körkort erfordras. En av tjänsterna är tillsvidareanställning och en är vikariat. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Region Blekinge krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
Arbetsterapeut
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde snarast, enligt överenskommelse. Vi tillämpar löpande urval och kan komma att tillsätta tjänsterna före sista ansökningsdag.
Varaktighet
Tillsvidare
Antal platser
2
Publicerad
2020-11-18
Ansök senast
2020-12-13
Läs mer
https://regionblekinge.se/

Upplysningar

 • Ann-Christin Linder
  Avdelningschef
  Telefon: 0455-734982
  E-post: Ann-Christin Linder
 • Paula Persson
  Sveriges Arbetsterapeuter
  Telefon: 0455-73 49 87
  E-post: Paula Persson

Ansökan

Referensnummer: A986784
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Hjälpte informationen på sidan dig?