Avdelningschefer till Hjälpmedelscenter Karlskrona

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalité är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Region Blekinge är ett bra val för dig som tycker att livet, med allt vad det innebär, är viktigt. Vi ger dig utmärkta förutsättningar att ge god vård och förbättra människors hälsa. Vi ger dig också möjlighet att välja en skön miljö för arbete, boende och fritid som genomsyras av livskvalitet. Hjälpmedelscenter tillhör Region Blekinge organisatoriskt men ingår inte i någon förvaltning utan styrs direkt av en Samverkansnämnd som representerar Blekinges fem kommuner och Region Blekinge. Verksamheten är länsövergripande och ska förse länets invånare med en god hjälpmedelsförsörjning på lika villkor. Den gemensamma nämnden har ansvar för att erbjuda sina kunder hjälpmedel enligt hälso- och sjukvårdslagen (HSL), med undantag för hörsel- och ortopedtekniska hjälpmedel. Verksamheten hanterar hela kedjan, från upphandling och inköp till lagerhållning, rekonditionering, teknisk support i form av reparationer och specialanpassningar samt produktstöd till Blekinges förskrivare. Totalt arbetar ca 60 medarbetare inom Hjälpmedelscenter fördelat på två chefer. Verksamheten står inför nya utmaningar och för att möta detta behov kommer organisationen och fördelningen mellan avdelningarna att ses över under hösten 2019.

Arbetsbeskrivning

Som chef företräder du Region Blekinge och Samverkansnämnden och en viktig uppgift i din ledarroll är att stimulera, engagera och uppmuntra medarbetarna så att verksamheten ständigt utvecklas och förbättras. Avdelningscheferna ingår i Hjälpmedelscenters ledningsgrupp och svarar direkt under verksamhetschefen för verksamhetsutveckling, personal, arbetsmiljö och ekonomi inom det tilldelade ansvaret. En annan viktig arbetsuppgift för avdelningschefen är att samverka med de verksamheter som Hjälpmedelscenter erbjuder sina tjänster till.

Kvalifikationer

Vi söker ledare som är stabila och trygga i sitt ledarskap och som har förmågan att stimulera till utveckling av verksamhetens och medarbetarnas kompetens, verkar för ett öppet arbetsklimat, är utåtriktade och synliga i verksamheten och härigenom skapar goda relationer inom den egna enheten och med andra interna och externa samarbetspartners. Att vara lyhörd, rak och tydlig i ledarskapet, att kunna samordna och motivera medarbetarna att arbeta mot uppsatta mål, prioritera och delegera arbetsuppgifter är mycket viktiga egenskaper hos våra chefer. För att uppnå detta krävs intresse, lyhördhet, beslutsförmåga, målmedvetenhet, god samarbetsförmåga och hög social kompetens. Våra nya avdelningschefer ska för arbetsuppgiften ha adekvat högskoleutbildning och erfarenhet. Det är meriterande med tidigare chefserfarenhet. Det är också meriterande med en yrkesbakgrund inom hälso- och sjukvård och/eller logistik. Samtidigt som dina ledaregenskaper väger tungt, läggs stor vikt vid personlig lämplighet. Körkort erfordras.

Fakta om tjänsten

Kommun
Kristianstad
Yrkesområde
Chefer och verksamhetsledare
Yrkeskategori
Enhetschef, hälso- och sjukvård
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hjälpmedelscenter
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde: enligt överenskommelse. Anställningsform: Tillsvidareanställning. Förordnandet som avdelningschef är tidsbegränsat och kombineras med en tillsvidareanställning inom din egen profession.
Lön
Löneform: Månadslön Individuell lönesättning tillämpas.
Antal platser
2
Publicerad
2019-06-14
Ansök senast
2019-08-11
Läs mer
http://www.regionblekinge.se

Upplysningar

 • Carina Fransson
  Verksamhetschef
  Telefon: 0734-47 15 96
 • Maria Olsson
  SACO
  Telefon: 0455-73 63 57
 • Göran Claesson
  Vision
 • Susanne Johansson
  Kommunal
  Telefon: 0455-73 66 59
 • Thina Andersson
  Vårdförbundet
  Telefon: 0455-73 70 27

Ansökan

Referensnummer: A886588
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.