Avdelningschef till Infektionsavdelning 61

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-årsperiod kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av. Vill du bli en del av en liten klinik som värdesätter höga ambitioner, samarbete, omtänksamhet och ett gott skratt under arbetsdagen? Infektions- och hudkliniken är en klinik i ständig utveckling där vi utmanas av nya mål. Kliniken har sin verksamhet väl samlad i en egen byggnad i Karlskrona samt en mindre hudmottagning i Karlshamn. Vi arbetar med patienten i fokus och med kompetensutveckling för att kunna ge bästa vård till våra patienter. Vårdavdelningen har 20 vårdplatser fördelade på lika många enkelrum. På avdelningen vårdas patienter med infektionssjukdomar samt patienter tillhörande Öron-näsa-halskliniken. Vårdplatserna är fördelade på 3 vårdlag med en övergripande vårdplatskoordinator. På avdelningen arbetar vi kontinuerligt med att ge bra och säker vård där vi följer upp olika verksamhetsmål som vårdpersonalen ansvarar för. Vi arbetar i team tillsammans med alla yrkesgrupper både i vardagsarbetet och med olika vårdprocesser som till exempel sepsis och lunginflammation. Kompetensen är hög bland vårdpersonalen och bemanningsläget är gott även med en stabil läkargrupp. För oss är det viktigt med närvarande chefer och att man som chef får möjlighet till vidareutveckling inom ledarskap och kvalitetsarbete.

Arbetsbeskrivning

Som avdelningschef är din uppgift att planera, leda och utveckla avdelningen utifrån verksamhetens mål. Du kommer att ha huvudansvaret för personal, ekonomi och arbetsmiljö på avdelningen. Du är direkt underställd verksamhetschefen och ingår i klinikens ledningsgrupp, vilket innebär att du är engagerad i hela klinikens resultat och utveckling. I uppdraget ingår även att utveckla samarbetsformerna med andra vårdenheter såväl inom som utanför kliniken. Förordnandet som avdelningschef är tidsbegränsat och kombineras med en tillsvidareanställning inom din grundprofession.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk utbildning inom vårdsektorn eller annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi söker dig med intresse och förmåga att bedriva ett aktivt och lyhört ledarskap. Du drivs av att jobba målmedvetet i en dynamisk miljö med högt tempo och uppskattar de möjligheter till relationsskapande och samarbete som ledarskapet ger. Du bygger ditt ledarskap på att skapa ett ömsesidigt förtroende gentemot medarbetarna. Du är inte rädd att delegera. Du har förmåga att entusiasmera och inspirera dina medarbetare samt verka för en god arbetsmiljö. Du stimuleras av nya utmaningar och vill initiera och driva förändrings- och utvecklingsarbete. Du kan konsten att motivera andra och har förmåga att se helheten. Du är en god ambassadör för vår verksamhet. Dokumenterad chefserfarenhet är meriterande, likaså chefsutbildning. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper och lämplighet. Rekrytering kan komma att ske fortlöpande. Region Blekinge krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Chefer och verksamhetsledare
Yrkeskategori
Enhetschef, hälso- och sjukvård
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Lön
Region Blekinge tillämpar individuell lönesättning.
Antal platser
1
Publicerad
2021-08-27
Ansök senast
2021-09-19
Läs mer
https://regionblekinge.se/

Upplysningar

 • Olof Blivik
  Verksamhetschef
  Telefon: 0455 - 73 44 40
 • Ann-Charlotte Hellstadius
  Kommunal
  Telefon: 0455-734460
 • Carina Mikaelsson
  Sjuksköterska, stf avdelningschef
  Telefon: 0455-734422

Ansökan

Referensnummer: A1050577
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Hjälpte informationen på sidan dig?