Vi söker sjuksköterskor och biomedicinsk analytiker till Thoraxcentrum

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalité är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Thoraxcentrum ger högspecialiserad hjärt- och lungkirurgisk sjukvård samt vård inom områdena invasiv elektrofysiologi, pacemaker, ICD/CRT, invasiv kardiologi/PCI och TAVI. Inom kliniken arbetar ca 200 medarbetare på vård-, intensivvård- och röntgenavdelningar samt inom mottagnings- och operationsverksamheter. Vi har ett brett och varierande arbetsinnehåll och bedriver såväl akut som planerad verksamhet. Vi är en professionell kunskapsorganisation som kännetecknas av hög vårdkvalitet, utvecklingsvilja, ansvar och delaktighet. - Hjärtavdelning 47/hjärtintensiven med inriktning av medicinsk kardiologi. Avdelningen består av 14 vårdplatser därav 6 hjärtintensivplatser (HIA) och 8 eftervårdsplatser (EVA). - Thoraxkirurgisk avdelning 55 med inriktning mot såväl pre- som postoperativ hjärt- och lungkirurgisk sjukvård. Här vårdas också patienter som genomgått invasiva elektrofysiologiska ingrepp, ICD/CRT implantationer, invasiv kardiologi/PCI, TAVI och medicinsk kardiologi. Avdelningen har 20 vårdplatser. - Thoraxintensiven har 5 vårdplatser för intensivvård av thoraxkirurgi. Vi hanterar årligen ca 500 patienter i efterförloppet av framför allt lung-, kranskärls- och klaffoperationer. Det förekommer även stor kärlkirurgi och trauman. Till thoraxintensiven söker vi främst IVA-sjuksköterskor. - Till thoraxoperation söker vi anestesisjuksköterska. Du kommer arbeta tillsammans med operationssjuksköterska, operatörer, anestesiolog samt perfusionist i ett team. Vi erbjuder ett stimulerande och lärorikt arbete. - Hjärtmottagningen i Karlshamn och Karlskrona har mottagningsverksamhet inom arytmi, hjärtsvikt, hjärtrehabilitering och tobak samt telefonrådgivning. I Karlshamn finns även klinisk fysiologi och levnadsvanemottagning. Vi söker dig som sjuksköterska med grundanställning på hjärtmottagningen med helgtjänstgöring (2 av 5 helger) på vårdavdelning inom kliniken. Vi söker också en biomedicinsk analytiker till verksamheten i Karlshamn med inriktning på hjärtundersökningar såsom bland annat arbets-EKG, ultraljud på hjärtat och långtids-EKG. Vi erbjuder flextid, löneväxling, friskvårdsbidrag och fri tillgång till gym. Dessutom erbjuder vi introduktion med erfarna kollegor och intern utbildning på arbetstid.

Arbetsbeskrivning

Arbetsuppgifterna på avdelning 55 består av preoperativa förberedelser, postoperativ vård av hjärt-och lungopererade patienter, kardiologisk vård samt användning av medicinteknisk utrustning. Du får möjlighet att få en bredd i din sjuksköterskeprofession eftersom vi vårdar patienter med varierande sjukdomsbild och som har genomgått olika ingrepp och behandlingar, både akuta och planerade. Arbetsuppgifterna på avdelning 47 är inriktade mot akut hjärtintensiv vård och eftervård. Vi jobbar bland annat med akut omhändertagande av patienter med hjärtinfarkt, hjärtsvikt och arytmier. Vi har ett skiftande arbete och korta vårdtider.

Kvalifikationer

Du är legitimerad sjuksköterska gärna med några års erfarenhet. Meriterande är erfarenhet inom hjärtvård eller inom kirurgisk vård. Du är trygg i din yrkesroll och bekväm med att arbeta självständigt. Vi förväntar oss att du har god samarbetsförmåga och att du bidrar till att skapa ett gott arbetsklimat. Vi värdesätter att du är positiv och att du har ett ödmjukt förhållningssätt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
Sjuksköterska, grundutbildad
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Specialiserad vård Thoraxcentrum
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse. Urval sker löpande.
Lön
Individuell lönesättning
Antal platser
6
Publicerad
2019-02-13
Ansök senast
2019-03-31
Läs mer
https://regionblekinge.se/

Upplysningar

 • Anna Persson
  Avdelningschef avd 47
  Telefon: 0455-73 47 61
 • Inger Almroth
  Avdelningschef avd 55
  Telefon: 0455-73 51 01
 • Marita Sideström
  Avdelningschef hjärtmottagningen
  Telefon: 0455-73 51 32
 • Mariangela Ellmén
  Vårdförbundet
  Telefon: 0455-73 47 65
 • Bodil Walde
  Vårdförbundet
  Telefon: 0455-73 51 03
 • Agnetha Nilsson-Kulenovic
  Vårdförbundet
  Telefon: 0455-73 47 74

Ansökan

Referensnummer: A850564
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.