Invasiv kardiolog till Thoraxcentrum

Arbetsplatsbeskrivning

I Landstinget Blekinge bidrar du till god vård, bättre hälsa och räddade liv. Våra team präglas av stark sammanhållning, engagerat ledarskap och en vilja att utvecklas. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Thoraxcentrum ger Blekinge och Kronobergs invånare tillgång till högspecialiserad hjärtkirurgisk- och lungkirurgisk sjukvård. Thoraxcentrum har ca 200 medarbetare och är en multidisciplinär klinik, med vårdavdelningar, mottagningsverksamhet, operationsverksamhet, intensivvårdsavdelning och röntgenavdelning. Allt inom den egna kliniken. Utöver hjärt- och lungkirurgin bedrivs även högspecialiserad och specialiserad vård inom områdena invasiv elektrofysiologi, pacemaker, ICD/CRT, kardiologi/PCI och TAVI.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en specialist inom kardiologi som vill arbeta på thoraxcentrum Blekingesjukhuset med placering i Karlskrona på sektionen för invasiv kardiologi med huvudinriktning på coronar- och klaffutredning samt behandling. Vid enheten görs cirka 1 300 angiografier och 650 PCI-behandlingar årligen. Sjukhuset ansvarar för länets och genom avtal Region Kronobergs behov av vård för akut ischemisk hjärtsjukdom, vilket innefattar 24 timmars beredskapsverksamhet. Inom sektionen erbjuds allmän hjärtsjukvård till cirka 150 000 invånare i Blekinge och för ischemisk hjärtsjukdom tillsammans med Region Kronoberg för ca 380 000 invånare. Erfarenhet av undervisning, forskning samt medicinskt utvecklingsarbete är meriterande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet samt god samarbetsförmåga. I arbetsuppgifterna ingår deltagande i jourer utifrån kvalifikation.

Kvalifikationer

Du är legitimerad läkare med specialistkompetens inom kardiologi med erfarenhet från kateterburen teknik. Fallenhet för att starta, driva och utveckla nya behandlingsprogram, samt erfarenhet från komplexa organisationer är också meriterande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
Specialistläkare
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge
Omfattning
Heltid
Tillträde
I tjänsten ingår beredskapstjänstgöring. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Antal platser
1
Publicerad
2018-10-30
Ansök senast
2019-03-31
Läs mer
http://www.ltblekinge.se

Upplysningar

 • Dada Merdan
  Verksamhetschef Thorax
  Telefon: 0455-73 51 33
 • Carl-Magnus Pripp
  Stf verksamhetschef
  Telefon: 0455-735087
 • Alexander Scheel-Exner
  Läkarföreningen

Ansökan

Referensnummer: A824248
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.