Avdelningschef till beroendemottagningen och psykiatrins resursenhet

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Vår avdelningschef för beroendemottagningen och psykiatrins resursenhet flyttar från länet på grund av lyckliga omständigheter i livet. Nu har du chansen att vara med och utveckla en modern beroendevård där lagarbete och personcentrerad vård står i centrum! Beroendeenheten är en del av Länsgemensam psykiatri som har Blekinge som sitt upptagningsområde, med cirka 159 000 invånare. Beroendeenheten består av en vårdavdelning med åtta vårdplatser och en mottagning i Karlskrona med filial i Karlshamn. Mottagningen och avdelningen har ett nära samarbete. Beroendemottagningens huvuduppdrag är substansberoende med fokus på Opioider och samsjuklighet. På mottagningen får cirka 60 patienter LARO-behandling (läkemedelsassisterad rehabilitering vid opioidberoende). Vi arbetar i nära samarbete med länets fem kommuner då samsyn och samverkan är en förutsättning för våra patienter. I dagsläget är vi ett team med elva personer bestående av sjuksköterskor, kuratorer, skötare och läkare. Psykiatrins resursenhet är en bemanningsenhet som servar två psykiatriska allvårdsavdelningar, psykiatrisk akutavdelning, psykiatrisk intensivvårdsavdelning, beroendeavdelning, barn- och ungdomspsykiatrisk vårdavdelning och beroendemottagningen med sin kompetens. Här arbetar sex sjuksköterskor, sex skötare samt en administrativ resurs som samordnar bokningar och schema. Inom Länsgemensam psykiatri ingår också psykiatrisk akutmottagning, psykiatrisk akutavdelning (Paka), psykiatrisk intensivvårdsavdelning (Piva), minnesenhet, ätstörningsenhet och sexologisk mottagning. Länsgemensam psykiatri ger Blekinges invånare tillgång till specialiserad vård inom det psykiatriska området. Vi är lokaliserade inom Blekingesjukhuset i Karlskrona. Vi erbjuder arbete i en verksamhet som kännetecknas av hög vårdkvalitet, utvecklingsvilja, engagemang, ansvar och delaktighet.

Arbetsbeskrivning

Ledarskapet inom psykiatrin kännetecknas av personcentrerat förhållningssätt med patienten i fokus. Genom entusiasm och engagemang främjar du som avdelningschef nytänkande och utveckling i verksamheten. Vi ser tillgänglighet, kompetens och samarbetsförmåga som viktiga komponenter. Som avdelningschef är du direkt underställd verksamhetschefen och ingår i basenhetens ledningsgrupp tillsammans med tre andra avdelningschefer, medicinsk rådgivare och vårdutvecklare. Inom ledningsgruppens arbete innebär det att du är engagerad i hela klinikens resultat och utveckling. I uppdraget som avdelningschef har du till uppgift att leda och utveckla verksamheten utifrån organisatoriska och ekonomiska ramar samt efter landstingets policydokument. Du har ett samlat verksamhetsansvar för verksamhetsutveckling, personal, arbetsmiljö och ekonomi. Du kommer ha ett nära samarbete med avdelningschefen för beroendeavdelningen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk utbildning inom vårdsektorn eller annan kompetens. Du ska ha intresse och förmåga att bedriva ett aktivt och lyhört ledarskap. Du drivs av att jobba målmedvetet i en dynamisk miljö och uppskattar de möjligheter till relationsskapande och samarbete som ledarskapet ger. Du bygger ditt ledarskap på att skapa ett ömsesidigt förtroende gentemot medarbetarna. Du har förmåga att entusiasmera dina medarbetare samt verka för en god arbetsmiljö. Du kan konsten att motivera andra och har förmåga att se helheten. Du stimuleras av nya utmaningar och vill initiera och driva förändrings- och utvecklingsarbete som leder till förbättringar för patienterna. Vi ser gärna att du har erfarenhet från liknande chefsuppdrag och intresse av beroendevård. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Chefer och verksamhetsledare
Yrkeskategori
Enhetschef, hälso- och sjukvård
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Nära vård Länsgemensam psykiatri
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Antal platser
1
Publicerad
2020-02-14
Ansök senast
2020-03-15
Läs mer
http://regionblekinge.se

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer: A934407
Ansök

Övrig information

Tillsvidareanställning erhålls inom det egna kompetensområdet med ett tidsbegränsat chefsförordnande på 1-6 år. Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.