Avdelningschef till Kallinge vårdcentral

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalité är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-års period kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av. Kallinge/Bräkne Hoby vårdcentraler ingår i Hälsoval och är två av de offentligt ägda vårdcentralerna i Blekinge. Vi har cirka 11 300 listade patienter och vi är cirka 40 medarbetare såsom allmänläkare, distriktssköterskor, sjuksköterskor, undersköterskor, biomedicinsk analytiker, medicinska sekreterare, psykolog och psykoterapeut.

Arbetsbeskrivning

Som avdelningschef, under verksamhetschefen, ansvarar du för verksamhetsutveckling, ekonomi och arbetsmiljö. Ett stort fokus ligger på att verksamheten upprätthåller en hög patientsäkerhet och vårdkvalitet utifrån gällande lagar och riktlinjer. Du arbetar för att vårdcentralerna har en god tillgänglighet och är anpassad efter invånarnas behov. Att säkerställa en god och stimulerande arbetsmiljö för alla medarbetare är en viktig del av arbetet. Vidare har du ansvar för att i dialog med avdelningschefer vid andra vårdcentraler och olika aktörer inom kommunens verksamhet skapa nätverk och utveckla samarbetsformer. Som avdelningschef ingår du i verksamhetens ledningsgrupp där du tillsammans med dina kollegor arbetar för helhetens bästa. Hälso- och sjukvården står inför en spännande förändring, där omvärlden ställer nya krav på vården och våra verksamheter behöver ständigt utvecklas för att på bästa sätt möta invånarnas behov. Som avdelningschef blir du en viktig del i det här arbetet och att arbeta med ständiga förbättringar är en förutsättning.

Kvalifikationer

För att lyckas med uppdraget och trivas med rollen behöver du ha lätt för att bygga goda, långsiktiga relationer. Du behöver vara kommunikativ och ha en god förmåga att engagera och motivera medarbetare. Som chef är du en förebild där dina värderingar genomsyrar ditt sätt att leda och stämmer överens med Region Blekinges värdegrund. Du behöver kunna förmedla och tydligt koppla vårdcentralens och primärvårdens mål och vision till både det dagliga och det långsiktiga arbetet vi utför, och tillvarata medarbetarnas expertis för att ta oss i den riktning vi ska. Lyhördhet, tydlighet och beslutsamhet beskriver din ledarstil. Vi ser att du har ett starkt intresse av att utveckla dina chefs- och ledaregenskaper. Samtidigt behöver du vara prestigelös och kunna ta dig an stort som smått för att få den dagliga driften av vårdcentralen att fungera optimalt. Du har en adekvat högskoleutbildning eller motsvarande kunskaper som arbetsgivaren bedömer likvärdig - och kanske även en ledarskapsutbildning! Har du några års erfarenhet av arbete inom Hälso- och sjukvård i offentlig förvaltning, alternativt motsvarande privat verksamhet, är detta meriterande. Vi värdesätter även tidigare erfarenhet av primärvård och kunskap om intäktsbaserad och konkurrensutsatt verksamhet.

Fakta om tjänsten

Kommun
Ronneby
Yrkesområde
Chefer och verksamhetsledare
Yrkeskategori
Enhetschef, hälso- och sjukvård
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Nära vård Kallinge vårdcentral
Omfattning
Heltid
Varaktighet
Tillsvidare
Antal platser
1
Publicerad
2019-03-06
Ansök senast
2019-03-24
Läs mer
https://www.1177.se/Hitta-vard/Blekinge/Kontakt/Kallinge-vardcentral-Ronneby/

Upplysningar

  • Anna Svensson
    Verksamhetschef
    Telefon: 0457-731762
  • Du når våra fackliga representanter via vår växel
    Telefon: 0455-731000

Ansökan

Referensnummer: A854237
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.