Utbildningsanställning för sjuksköterskor med inriktning mot barnmorska

Arbetsplatsbeskrivning

I Landstinget Blekinge bidrar du till god vård, bättre hälsa och räddade liv. Våra team präglas av stark sammanhållning, engagerat ledarskap och en vilja att utvecklas. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet.

Arbetsbeskrivning

Landstinget Blekinge satsar på utbildningsanställning för akademisk specialisttjänstgöring för sjuksköterskor med syftet att ytterligare höja kompetensen inom prioriterade områden för ett bättre omhändertagande av våra patienter. Du anställs i en tillsvidareanställning på heltid som sjuksköterska. Utbildningsanställningen är på ett år (helfartsstudier) alt två år (halvfartsstudier) och du har en månadslön som sjuksköterska under studietiden. För barnmorskeutbildning gäller tre terminer heltidsstudier. Du har rätt till avtalsenlig semester och lön i enlighet med gällande kollektivavtal. Efter genomförd utbildning placeras du på en anställning som barnmorska. På Kvinnokliniken bedrivs verksamhet i länets alla kommuner. På våra sex kvinnohälsovårdsmottagningar bedrivs mödrahälsovård, abortrådgivning/vård, preventivmedelsrådgivning, föräldrautbildning och cellprovstagning. Gynekologisk mottagning finns i Karlshamn och Karlskrona. Gynekologisk slutenvårdsavdelning finns i Karlskrona där vi vårdar kvinnor i alla åldrar, högspecialiserad cancervård och abortvård. Förlossning och BB finns i Karlskrona. Vid förlossningen finns antenatal och specialistmottagning för gravida. I tjänsten ingår att vid behov rotera mellan dag och nattjänstgöring på klinikens olika enheter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och som blir antagen till specialistsjuksköterskeprogram med inriktning mot barnmorska med start höstterminen 2019. Observera att du själv måste söka till utbildningen senast 2019-03-15 när det gäller Linnéuniversitet och senast 2019-04-15 när det gäller övriga lärosäten. Sjuksköterskor som antas till utbildningen i närområdet prioriteras till de här anställningarna. Du har en drivkraft att arbeta med utveckling och förbättringar och ser det som en utmaning att göra din specialistutbildning i nära koppling till den verksamhet du kommer att arbeta i. Som person har du förmågan att se helheten, vill arbeta tvärprofessionellt och har god samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Det är meriterande om du har några års klinisk erfarenhet som sjuksköterska.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
Sjuksköterska, grundutbildad
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge
Omfattning
Heltid
Lön
Individuell lönesättning.
Antal platser
6
Publicerad
2018-12-21
Ansök senast
2019-01-31
Läs mer
http://www.ltblekinge.se

Upplysningar

  • Maria Sjögren
    Avdelningschef
    Telefon: 0455-735772
  • Anna Myrén
    Vårdförbundet
    Telefon: 0455-735521

Ansökan

Referensnummer: A837787
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.