ST-läkare till onkologiska sektionen, Kirurgkliniken Region Blekinge

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Blekingesjukhuset ger somatisk vård som kräver specialiserade medicinska och tekniska resurser och kompetens som inte ryms inom primärvården och verksamhet bedrivs både i Karlshamn och i Karlskrona. I Karlshamn ligger tyngdpunkten på planerad öppenvård, till exempel kirurgi, medicin och ortopedi. I Karlskrona bedrivs resurskrävande verksamhet dygnet runt, till exempel kvalificerad intensivvård och operationsverksamhet. På Blekingesjukhuset finns också en palliativ enhet med hemsjukvård. Kirurgkliniken är en central funktion på sjukhuset, och erbjuder vård inom såväl onkologi, urologi, kirurgi, kärlkirurgi och plastikkirurgi. Verksamheten bedrivs på två orter. I Karlshamn sker elektiv kirurgi och poliklinik, medan onkologin, akutkirurgin och den mer avancerade kirurgin är koncentrerad till Karlskrona. Där finns också poliklinik, samt två slutenvårdsavdelningar med totalt ca 50 platser. Onkologen är en egen sektion på kliniken. Totalt är vi ca 200 medarbetare på Kirurgkliniken. Läkargruppen består i nuläget av totalt ca 50 läkare varav tre specialister och tre ST-läkare inom onkologi.

Arbetsbeskrivning

I en ST-tjänst i onkologi ingår tjänstgöring på onkologens enhet, med öppenvård och behandlingar. Du medverkar också på sektionernas multidisciplinära terapikonferenser, lokalt och regionalt. Delar av ST-utbildningen sker på universitetsklinik. Strålbehandling sker huvudsakligen i Växjö med vilka det finns ett, sedan länge, etablerat samarbete. Externa randningar finns i Karlskrona samt längre sammanhängande randningar inom medicinsk onkologi/strålbehandling i Lund. Vi har en väl utarbetad ST-planering med handledning, utbildningar och avsatt tid för studier. Det finns plan för både ledarskaps-ST och forsknings-ST.

Kvalifikationer

Legitimerad läkare. Som person är du målmedveten, lyhörd och ödmjuk i ditt arbete och drivs av en vilja att både själv utvecklas i din roll och utveckla de metoder du arbetar med. Du har lätt att samarbeta i en arbetsgrupp, och fäster stor vikt vid kvalitet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Region Blekinge krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
ST-läkare
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Specialiserad vård Kirurgikliniken
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enl. överenskommelse
Lön
Region Blekinge tillämpar individuell lönesättning.
Antal platser
1
Publicerad
2021-10-18
Ansök senast
2021-12-15
Läs mer
http://www.regionblekinge.se

Upplysningar

 • Elin Branje
  Facklig representant BLF
  Telefon: 0455-73 77 51
  E-post: Elin Branje
 • Anders Ekström
  Specialistläkare onkologi
  Telefon: 0455- 73 45 03
  E-post: Anders Ekström
 • Göran Dellgren
  Verksamhetschef Kirurgkliniken
  Telefon: 0455-73 74 16
  E-post: Göran Dellgren

Ansökan

Referensnummer: A1061841
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Hjälpte informationen på sidan dig?