Utbildningsanställning sjuksköterska inriktning psykiatri, västra Blekinge

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Psykiatrin har verksamhet i hela länet och är en specialistverksamhet som erbjuder kvalificerad utredning, diagnostik, omvårdnad och behandling. Arbetet sker utifrån ett helhetsperspektiv i nära samverkan med patienter, anhöriga och vårdgrannar. Vi erbjuder ett brett behandlingsutbud som utförs av välutbildad personal. Vuxenpsykiatrin i västra Blekinge verkar för kommunerna Karlshamn, Sölvesborg samt Olofström med ett upptagningsområde med cirka 60 000 invånare. Kliniken består av en heldygnsvårdsavdelning belägen på sjukhuset i Karlshamn och av vuxenpsykiatriska mottagningar i Karlshamn och Sölvesborg, mellanvårdsmottagningar i samtliga tre kommuner samt ett akut- och rådgivningsteam. Verksamheten vilar på en tvärvetenskaplig grund.

Arbetsbeskrivning

Region Blekinge satsar på utbildningsanställningar med akademisk specialisttjänstgöring för sjuksköterskor med syftet att ytterligare höja kompetensen inom prioriterade områden för ett bättre omhändertagande av våra patienter. Du anställs i en tillsvidareanställning på heltid som sjuksköterska. Utbildningsanställningen är på två år vid halvfartsstudier alternativt ett år vid helfartsstudier och du har en månadslön som sjuksköterska under studietiden. Du har rätt till avtalsenlig semester och lön i enlighet med gällande kollektivavtal. Efter genomförd utbildning placeras du på anställning som specialistsjuksköterska på öppenvården i västra Blekinge. Arbetet som specialistsjuksköterska innebär att identifiera, differentiera och handlägga såväl lindriga som komplicerade psykiatriska tillstånd. Att bedöma och värdera behovet av akuta insatser och/eller förnyad medicinsk bedömning är en del av arbetet. Även att aktivt delta i verksamhetsutveckling ingår i tjänsten. Under anställning kan det även förekomma tjänstgöring vid annan enhet för att bredda kompetensen inom den psykiatriska omvårdnaden. Vi samverkar med vårdgrannar och prioriterar anhörigarbete. Undervisning och handledning av sjuksköterskestudenter. Som anställd har du kontinuerlig handledning i psykiatrisk omvårdnad. Vi erbjuder ett stimulerande och lärorikt arbete som bygger på vår värdegrund - engagemang, kvalitet och samarbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och som söker och blir antagen till specialistsjuksköterskeprogram med inriktning mot psykiatri med start höstterminen 2020. Observera att Linnéuniversitetets sista ansökningsdag är 2020-03-15. Du har en drivkraft i att arbeta med utveckling och förbättringsarbete och ser det som en utmaning att göra din specialistutbildning i nära koppling till den verksamhet du kommer att arbeta i. Som person har du förmågan att se helheten, vill arbeta tvärprofessionellt och har god samarbetsförmåga. Det är meriterande om du har några års klinisk erfarenhet som sjuksköterska inom psykiatri. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Anställning som specialistsjuksköterska sker efter avslutad och godkänd utbildning, gäller from det datum då lärosätet utfärdat examensbeviset.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlshamn
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
Sjuksköterska, grundutbildad
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Nära vård Vuxenpsykiatri väst
Omfattning
Heltid
Tillträde
Utbildningsanställningarna tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.
Varaktighet
Tillsvidare
Lön
Individuell lönesättning tillämpas.
Antal platser
1
Publicerad
2020-01-31
Ansök senast
2020-03-15
Läs mer
https://regionblekinge.se/jobba-hos-oss/lediga-jobb.html

Upplysningar

 • Heidie Svensson
  Avdelningschef, mellanvård väst
  Telefon: 0454-73 28 14
  E-post: Heidie Svensson
 • Camilla Karlsson
  Avdelningschef, psykiatrimottagning Karlshamn
  Telefon: 0734-47 17 00
  E-post: Camilla Karlsson
 • Lena Parkkinen
  Vårdförbundet
  Telefon: 0454-73 30 33
  E-post: Lena Parkkinen

Ansökan

Referensnummer: A931314
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.