Avdelningschef till vårdadministrationen, Akutkliniken

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Blekinge har drygt 150 000 invånare och här finns ett sjukhus, Blekingesjukhuset, med verksamhet i Karlskrona och Karlshamn. Akutkliniken består av akutmottagning i Karlskrona, akutavdelning i Karlshamn, vårdadministration och ambulanssjukvård i Blekinge. Akutkliniken erbjuder medicinsk bedömning, initial behandling och vård vid akuta skador/sjukdomar både när patienten kommer till akutmottagningen/ akutavdelningen eller transporteras in till sjukhuset med ambulans. Traumateamet på akutmottagningen tar hand om de svårast skadade, t.ex. vid trafikolyckor. Akutkliniken har beredskap att klara denna uppgift dygnet runt hela året. Akutkliniken har under de senaste åren arbetat med att skapa hållbara strukturer inom patientsäkerhet, arbetsmiljö, kompetensförsörjning, utbildning och teamarbete. Vårdadministrationen har verksamhet i Karlskrona och i Karlshamn. Totalt arbetar cirka 25 personer i verksamheten och vi arbetar mot alla specialiteter inom akutsjukvården. Vi söker dig som vill vara med och vidareutveckla vårdadministrationen inom akutkliniken.

Arbetsbeskrivning

Ansvarar för att verksamheten drivs utifrån givna direktiv, mål och uppdrag. Uppdraget innebär ansvar för budget, personal och arbetsmiljö samt att utveckla verksamheten inom kvalité, produktion, tillgänglighet och kundnöjdhet. Förutom ekonomi-, personal- och arbetsmiljöansvar består chefskapet i Region Blekinge av en arbetsgivarroll och en ledarroll. I arbetsgivarrollen är du regionens företrädare och i ledarrollen arbetar du med att stimulera, engagera och uppmuntra medarbetarna så att verksamheten utvecklas och förbättras. Som avdelningschef svarar du under verksamhetschefen för verksamhetsutveckling, personal, arbetsmiljö och ekonomi inom delegerat ansvar. Som avdelningschef rapporterar du direkt till verksamhetschefen och ingår i ledningsgruppen för akutkliniken.

Kvalifikationer

Du har intresse och förmåga till ett aktivt och lyhört ledarskap. Du drivs av att jobba målmedvetet i en dynamisk miljö med högt tempo och uppskattar de möjligheter till relationsskapande och samarbete som ledarskapet ger. Du bygger ditt ledarskap på att skapa ett ömsesidigt förtroende gentemot medarbetarna samtidigt som du inte är rädd för att delegera när det är nödvändigt. Du har förmåga att entusiasmera och motivera dina medarbetare samt verka för en god arbetsmiljö. Att du i ditt arbete stimuleras av nya utmaningar och vill initiera och driva förändrings- och utvecklingsarbete. Din förmåga att engagera och motivera dina medarbetare liksom att planera och leda verksamheten mot uppsatta mål ser vi som mycket väsentligt. Det är också viktigt att du står bakom Regionens värdegrund: engagemang, samarbete och kvalitet. Eftersom uppdraget innebär att vara chef för en dygnet runt-verksamhet, som dessutom är i ständig utveckling, är det viktigt att du har ett tydligt driv i att utveckla såväl verksamhet som medarbetare. Vi ser medarbetarna som mycket värdefulla för vår verksamhetsutveckling, vilket innebär att vi ser det som viktigt att du som chef kan ta tillvara och utveckla medarbetarnas kompetenser. Som person har du en god förmåga att skapa förtroendefulla relationer och är tydlig i din roll samtidigt som du är lyhörd för omgivningen. Du har en för arbetsuppgifterna adekvat utbildning. Erfarenhet som medicinsk sekreterare och dokumenterad chefserfarenhet/chefsutbildning är meriterande. Din personliga lämplighet väger dock tungt. Vi kommer att anpassa introduktionen utifrån dina behov och du kommer att få möjligheter till kompetensutveckling i ditt ledarskap och chefskap. Du kommer att jobba i nära samarbete med HR-konsult, controller, andra stödfunktioner och chefskollegor. Vid rekryteringsprocessen kommer du att träffa mig, Patrik Karlsson, tillsammans med fackliga representanter, HR och delar av arbetsgruppen du kommer att leda. Du kommer även att ges tillfälle att träffa några från akutklinikens ledningsgrupp, allt för att vi på bästa sätt skall kunna svara på frågeställningar och ge en så bred bild av verksamheten och som möjligt. Region Blekinge krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Chefer och verksamhetsledare
Yrkeskategori
Enhetschef, hälso- och sjukvård
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Nära vård Akutkliniken
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tidsbegränsat förordnande som avdelningschef kombinerat med en tillsvidareanställning i din egen profession i grunden. Tillämpar löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.
Antal platser
1
Publicerad
2021-01-12
Ansök senast
2021-02-15
Läs mer
https://regionblekinge.se

Upplysningar

 • Patrik Karlsson
  Verksamhetschef
  Telefon: 0455-73 53 70
  E-post: Patrik Karlsson
 • Marie Olsson
  Vision
  Telefon: 0454-73 20 75

Ansökan

Referensnummer: A997954
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Hjälpte informationen på sidan dig?