Fysioterapeut/Sjukgymnast/Arbetsterapeut/Hjälpmedelskonsulent vik till Hjälpmedelcenter

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalité är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Hjälpmedelscenter tillhör Regionens organisatoriskt och styrs av en samverkansnämnd som representerar Blekinges fem kommuner och Region Blekinge. Hjälpmedelscenter ska genom specialistkunskaper om hjälpmedel medverka till att människor med funktionsnedsättning får hjälpmedel så att de kan leva ett så självständigt och friskt liv som möjligt trots ett funktionshinder eller sjukdom. Områdena som hanteras är rörelsehinder, kommunikation och kognition, syn, medicinsktekniska behandlingshjälpmedel samt välfärdstekniska hjälpmedel. På hjälpmedelscenter arbetar vi i tvärprofessionella team för att möta vårdtagares och föreskrivares behov. För att verksamheten ska tillhandahålla en ännu bredare och tvärprofessionell specialistkompetens söker vi nu en Leg. Fysioterapeut/Sjukgymnast/arbetsterapeut som hjälpmedelskonsulent till vårt gäng.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att ingå i ett team tillsammans med hjälpmedelskonsulenter och hjälpmedelstekniker/ingenjörer och vara medicinskt sakkunnig vid generell och individuell rådgivning och utprovning. Dina huvudområden kommer att vara inom enkel och avancerad sittproblematik samt positionering över dygnet. Sortimentet riktar sig till både vuxna och barn. Du kommer även att arbeta med utbildningar, telefonrådgivning samt vara delaktig inom marknadsbevakning, sortimentsurval och upphandlingar. Arbetet innebär ett nära samarbete med förskrivare och hjälpmedelstekniker/ ingenjörer. Tjänsten omfattar både tvärprofessionellt och självständigt arbete. Vi kommer att ha intervjuer fortlöpande under annonseringstiden så tveka inte att skicka in din ansökan snarast.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är Leg. Fysioterapeut/Sjukgymnast/arbetsterapeut. Meriterande är erfarenhet, intresse och goda kunskaper inom positionering och sittproblematik samt arbete med hjälpmedelsbedömningar och utprovningar enligt förskrivningsprocessen. För att ge god service och kvalificerade råd i rollen som hjälpmedelskonsulent behöver du ha följande egenskaper: • ha ett konsultativt arbetssätt • god pedagogisk förmåga • god förmåga till att ta egna initiativ • serviceinriktad • flexibel • god samarbetsförmåga • god administrativ förmåga • tekniskt intresserad Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. B-körkort erfordras.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
Fysioterapeut/Sjukgymnast
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hjälpmedelscenter
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tjänsten är ett vikariat på ca 15 månader för en av våra medarbetare som ska vara föräldraledig. Tillträde under slutet av våren enligt överenskommelse.
Varaktighet
6 månader eller längre
Lön
Individuell lönesättning tillämpas.
Antal platser
1
Publicerad
2021-02-25
Ansök senast
2021-04-11
Läs mer
https://regionblekinge.se/halsa-och-vard/for-vardgivare/hjalpmedelscenter.html

Upplysningar

  • Anna Persson
    Avdelningschef, Konsulent Teknik
    Telefon: 0737-471353
  • Maria Olsson
    SACO
    Telefon: 0455-73 63 57

Ansökan

Referensnummer: A1009999
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Hjälpte informationen på sidan dig?