Tandläkare Orofacial medicin Folktandvården Blekinge

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalité är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-års period kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av. Folktandvården har ca 300 medarbetare. Verksamheten finns i hela länet, från Jämjö i öst till Sölvesborg i väst. Allmäntandvård bedrivs på 11 allmäntandvårdskliniker och specialisttandvård finns i Karlskrona och Karlshamn. Avdelningen för orofacial medicin finns på Blekingesjukhuset i Karlskrona och Karlshamn. Båda ligger lite utanför stadskärnan, nära E22 med bra kommunikationer. I Karlskrona finns större delen av specialisttandvården samlad på ett gemensamt våningsplan. I Karlshamn finns vi med orofacial medicin men även en del av pedodontiavdelningen beläget där. Vår vision är Frisk mun för alla. Det innebär att Folktandvården tar ansvar för folkhälsan genom att satsa på allt från förebyggande frisktandvård till förstklassig specialisttandvård. Vi står för tillgänglighet, moderna metoder och gott bemötande. Med kunskap, stolthet och glädje arbetar vi vidare för fler friska munnar.

Arbetsbeskrivning

Orofacial medicin är en länsövergripande verksamhet bestående av två avdelningar. Verksamheten har ett brett vårdpanorama, vilket exempelvis innebär narkostandvård, omhändertagande av medicinska riskpatienter, fokalutredningar, onkologipatienter, geriatriskt klientel, apnébehandlingar och behandling av tandvårdsrädda patienter. Vi har ett brett kontaktnät gentemot allmäntandvård, sjukvård samt övriga intressenter och utgör remissinstans för dessa. Detta innebär även konsultations- och rådgivningsverksamhet till övriga verksamheter inom folktandvård, privattandvård, sjukvård och brukarorganisationer. I tjänstgöringen kan även mobil tandvård ingå med förslagsvis 4 dagar klinisk verksamhet och ev. 1 dag/vecka mobil tandvård. Arbete i både Karlshamn och Karlskrona kan bli aktuellt.

Kvalifikationer

För att vara behörig sökande ska du ha tandläkarexamen samt minst två års dokumenterad erfarenhet inom allmäntandvård. Meriterande är vara specialist inom ämnesområdet orofacial medicin. Vi vill att du har ett stort intresse för ämnesområdet samt kan visa dokumenterad erfarenhet. Du ska ha lätt för att samarbeta, vara empatisk, utvecklingsinriktad och öppen för kontakter med nya människor. Då du ska kommunicera med patienter, närstående, kollegor och i vissa fall myndigheter är det viktigt att du har goda svenska språkkunskaper i såväl tal som skrift. Körkort är ett krav då vår verksamhet finns på två orter. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlshamn
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
Specialisttandläkare
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Folktandvården
Omfattning
Heltid
Tillträde
Intervjuer sker löpande, varför tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdagen.
Antal platser
1
Publicerad
2019-06-12
Ansök senast
2019-08-04
Läs mer
https://regionblekinge.se/

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer: A885931
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.