Verksamhetschef till enheten för informationsteknik, Regionservice

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-års period kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av. Regionservice uppdrag är att utveckla och leverera stöd och servicetjänster till alla verksamheter i Region Blekinge. Vår verksamhet är organiserad i basenheter med ansvar för fastigheter, IT, kost, städ och logistik. I förvaltningen finns också administrativt stöd inom ekonomi, personal och lön. Inom enheten för informationsteknik hanteras allt från drift och utveckling av IT-infrastruktur till förvaltning och vidareutveckling av olika system och tekniska lösningar. I enheten finns också helpdesk för Region Blekinges medarbetare. Enheten för informationsteknik har ca 100 medarbetare fördelade på 5 avdelningar, förvaltning affärssystem, förvaltning vårdsystem, IT-infrastarktur, IT-service och telefoni. Inom Region Blekinge arbetar vi utifrån kunden, invånarens och patientens behov.

Arbetsbeskrivning

Som verksamhetschef arbetar du övergripande och strategiskt för att leda och utveckla enheten. Du har ett nära samarbete med avdelningscheferna inom enheten, regionservice ledning och digitaliseringsenheten. Region Blekinge är mitt uppe i transformationen mot ett mer digitaliserat och mobilt arbetssätt där digitala lösningar och e-tjänster både mot medarbetare och invånare är en viktig del. I din roll som verksamhetschef är det viktigt att du aktivt bidrar till ökad digitalisering. Digitaliseringen kommer leda till förändring i verksamheten där nya arbetssätt och driftformer kan komma att tillämpas. Regionservice har påbörjat arbetet med att etablera ett processorienterat arbetssätt där det nu pågår kartläggning av delprocesser och stödprocesser. Inom informationsteknik arbetar vi enligt ITIL och till grund för vår förvaltningsmodell ligger PM3. Verksamhetschefens ansvar är att implementera och säkerställa detta arbete tillsammans med avdelningschefer och medarbetare. I din roll som verksamhetschef i Region Blekinge har du personal-, ekonomi- och verksamhetsansvar för din basenhet och ingår i regionservice ledningsgrupp. Du ansvarar för att uppsatta mål nås, omvärldsbevakning samt identifiera, granska, samordna och driva utvecklings- och kvalitetsfrågor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning inom it eller motsvarande utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdigt. Du ska även ha utbildning och erfarenhet inom ledarskap, och känna dig trygg med personal- och ekonomiansvar i rollen som chef. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet att leda verksamheter vars uppdrag är att ansvara för komplexa IT-miljöer. Region Blekinges koncernspråk är svenska och du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Som person ser vi att du är strategisk och drivande. Du är bra på att bygga förtroendefulla relationer och kunna samverka med medarbetare och chefer på olika nivåer i organisationen. Vi ser att du är analytiskt lagd och strukturerad med förmågan att se helheten. Dina styrkor i ledarskapet är förmågan att coacha och motivera men också att styra och leda mot uppsatta mål. Då verksamheten befinner sig i ständig förändring och utveckling är det viktigt att du ser möjligheter i förändring. Du är trygg som person och kan hantera olika situationer under press med lugn, stabilitet och kontroll. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Region Blekinge krigsplacerar all tillsvidareanställd personal. Anställningen är säkerhetsklassad. Före anställning sker säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585).

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Chefer och verksamhetsledare
Yrkeskategori
CIO, Chief Information Officer/IT-chef
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Regionservice Informatik
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse Region Blekinge tillämpar tidsbegränsat chefskap med anställningstrygghet reglerad genom tillsvidareanställning som är skilt från chefskapet.
Varaktighet
Tillsvidare
Lön
Region Blekinge tillämpar individuell lönesättning.
Antal platser
1
Publicerad
2020-12-28
Ansök senast
2021-01-21
Läs mer
http://regionblekinge.se/

Upplysningar

 • Roger Ahlér
  Vision
  Telefon: 0455-736681
 • Ann-Charlott Andersson
  Sveriges Ingenjörer
  Telefon: 0455-736272
 • Åsa Norrby
  Servicedirektör
  Telefon: 0455-736110
 • Katarina Johansson
  Vårdförbundet
  Telefon: 0455-734155

Ansökan

Referensnummer: A994680
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Hjälpte informationen på sidan dig?