SIP-ansvarig sjuksköterska i Nära vård

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalité är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-års period kommer vi att utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av. Primärvården omfattar Region Blekinges vårdcentraler, ungdomsmottagningar och sårcentrum. Blekingebor som blir sjuka vänder sig direkt till vårdcentralerna och får tillgång till hälso- och sjukvård som inte kräver sjukhusresurser. Vården ges i länets samtliga städer, på flera mindre orter och ibland i hemmen. Vårt mål är att vara en modern öppenvård där lagarbete och patienternas behov står i centrum.

Arbetsbeskrivning

Samordnad Individuell Plan, SIP, ska upprättas om region eller kommun bedömer att den behövs för att den enskilde ska få sina behov tillgodosedda eller att den enskilde önskar en samordning av sina insatser. SIP ger den enskilde ett ökat inflytande och blir därmed mer delaktig i sina vård- och omsorgsinsatser. Dokumentation sker i första hand i SIP-modul i Prator. Arbetet som SIP-ansvarig sjuksköterska innebär att du har ett övergripande och samordnande ansvar för alla patienter som är behov av SIP inom de båda vårdcentralerna samt i samarbete med kommunens omsorgsverksamhet. Ditt verktyg är Prator och i god samverkan med övriga professioner så är din uppgift att samordna, planera, genomföra, följa upp och avsluta patientens SIP. Du kommer att utgå från både Brunnsgårdens och Samaritens vårdcentral och rollen kräver att du är rörlig däremellan.

Kvalifikationer

Du ska vara utbildad sjuksköterska alternativt specialistsjuksköterska med god erfarenhet av att arbeta i Prator och vara väl insatt i den så kallade SIP-processen. Vidare har du ett genuint intresse av att hjälpa människor och arbetar alltid med patienten i fokus. Du är trygg i din yrkesroll, van att arbeta självständigt och är en positiv kollega som bidrar till vårt goda arbetsklimat. Du har en god samarbetsförmåga, uppskattar ett högt tempo och tycker om att ta egna initiativ. Som person är du driven, aktiv och van att hålla i möte och få människor med dig. Eftersom vi är måna om att hitta en kollega som kompletterar våra team kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet i denna rekrytering. Urval till intervju bland de sökande sker fortlöpande, så du är varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlshamn
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
Sjuksköterska, grundutbildad
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Nära vård
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde: Enligt överenskommelse
Antal platser
1
Publicerad
2019-07-24
Ansök senast
2019-08-18
Läs mer
https://regionblekinge.se

Upplysningar

 • Anders Blomqvist
  Avdelningschef
  Telefon: 0454-73 34 06
  E-post: Anders Blomqvist
 • Laila Gustafsson
  Avdelningschef
  Telefon: 0734 –47 13 25
  E-post: Laila Gustafsson

Ansökan

Referensnummer: A893459
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.