Semestervikarie till bårhuset, avdelningen för klinisk patologi och cytologi

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Avdelningen för klinisk patologi och cytologi på Blekingesjukhuset söker en ny medarbetare. Avdelningen är en länsövergripande enhet inom Laboratoriemedicin i Blekinge. Inom klinisk patologi och cytologi är cancerdiagnostik vårt största arbetsområde, men vi ansvarar även för punktionsmottagning samt obduktion och bårhusverksamhet. På vår enhet arbetar cirka 25 personer vilka utgörs av biomedicinska analytiker, cytodiagnostiker, läkare, läkarsekreterare och bårhustekniker.

Arbetsbeskrivning

Arbetsuppgifterna på bårhuset består bla av omhändertagande av avlidna, dokumentera in- och utskrivningar i labdatasystem, utlämning av patienter till begravningsbyråer. Det ingår kontakt med anhöriga, sjukvårdspersonal, begravningsbyråer, transportörer, sjukhuskyrkan med flera. Till arbetsuppgifterna hör även transporter till och från obduktion i Kalmar samt vissa arbetsuppgifter på laboratoriet, som till exempel arkivering av klossar och glas, uppackning av prover samt registrering av remisser. Den huvudsakliga arbetsplatsen är i Karlskrona men även arbete förlagt till bårhuset i Karlshamn förekommer vid behov. Arbete i Karlshamn schemaläggs under sommartid.

Kvalifikationer

B-körkort är ett krav. Undersköterskeutbildning eller annan likvärdig utbildning är önskvärd, men då etik, värdigt förhållningssätt till avlidna och hänsynsfullt bemötande av medmänniskor genomsyrar arbetet på bårhuset lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet. Erfarenhet av liknande arbete ses som en fördel. Det är viktigt att du är noggrann, har god samarbetsförmåga och förstår vikten av god kommunikation för att kunna prestera ett resultat av hög kvalité och bidra till en god stämning i arbetsteamet. Du planerar och organiserar ditt arbete på ett effektivt sätt. Vidare har du lätt för att arbeta koncentrerat men också att anpassa dig till ändrade omständigheter. Arbetet innehåller en del tunga lyft och kan på grund av sitt innehåll vara psykiskt krävande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Region Blekinge krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
Obduktionsbiträde
Anställningsform
Sommarjobb / Säsongsanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Medicinsk service Laboratoriemedicin
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Varaktighet
3-6 månader
Antal platser
2
Publicerad
2021-04-29
Ansök senast
2021-05-16
Läs mer
https://regionblekinge.se/

Upplysningar

  • Marcus Mattsson
    Tf avdelningschef
    Telefon: 0455-73 49 43
    E-post: Marcus Mattsson

Ansökan

Referensnummer: A1026597
Ansök

Övrig information

Rekrytering sker löpande. Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Hjälpte informationen på sidan dig?