Teknisk systemförvaltare till Förvaltning affärssystem

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Vi har börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tioårsperiod kommer vi modernisera sjukhuset genom att bland annat att bygga nya lokaler, införa ny teknik och utveckla arbetssätt för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Vi kommer även att införa ett nytt vårdinformationssystem, satsa på E-hälsa samt skapa förutsättningar för innovationer. Region Blekinge söker nu en Teknisk systemförvaltare som vill vara en del av den digitala utvecklingsresan hos oss. Som Teknisk systemförvaltare för affärssystem arbetar du i Regionservice, en del av Region Blekinge som utvecklar och levererar stöd och servicetjänster till alla verksamheter. Regionservice verksamhet består av olika basenheter med ansvar för fastigheter, IT, måltid, städ och logistik. I förvaltningen finns också administrativt stöd med ekonomi, HR, lön och verksamhetsutveckling. Tjänsten tillhör basenhet Informationsteknik och förvaltning Affärssystem. Som modell för förvaltningsverksamheten arbetar vi enligt PM3.

Arbetsbeskrivning

På Förvaltning affärssystem arbetar idag 22 personer som ansvarar för förvaltning och administration av administrativa system som exempelvis ekonomisystem, personalsystem och fastighetssystem. Här förvaltas och administreras även medicintekniska system. Teknisk systemförvaltning för Region Blekinge handlar om att vidmakthålla och vidareutveckla förvaltningsobjekt där IT-system ingår som delar i en verksamhet. Förvaltningen bedrivs affärsmässigt i nära samverkan med verksamheten. Som Teknisk systemförvaltare kommer du bland annat att ansvara för installation, konfiguration, uppgradering och underhåll av IT-system. Vidare kan det även förekomma att du deltar i upphandling av olika IT-lösningar. Tjänsten är placerad i Karlskrona, men resor förekommer inom hela Blekinge län, då sjukhuset är placerat på två orter med ett flertal vårdcentraler i länet.

Kvalifikationer

Generella kvalifikationer: För att vara aktuell för tjänsten ska du ha en högskoleutbildning inom IT eller motsvarande kunskaper som arbetsgivaren bedömer likvärdigt. Vi söker dig som har ett stort eget driv och intresse för problemlösning samt att ha en serviceinriktad personlighet. Du behöver vara noggrann, ha förmågan att snabbt kunna ställa om mellan olika situationer, ha god analytisk förmåga, ha lätt för att samarbeta och vilja ta till dig nya kunskaper. Tjänsten innebär stort eget ansvar med god initiativförmåga och du bör känna engagemang och ödmjukhet inför uppgiften. Vi förväntar oss att du kontinuerligt håller dig uppdaterad genom internt samarbete och omvärldsbevakning och att du ser möjligheter framför problem. Vårt koncernspråk är svenska och du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Vidare då det kan förekomma kontakter med leverantörer från utlandet, förväntar vi oss att du även har goda kunskaper i engelska. Meriterande kvalifikationer: • Bred och djup allmänkompetens inom IT • God kunskap om Microsofts klient- och serveroperativ • God allmänkunskap om nätverk och dess uppbyggnad • God kunskap om nätverksprotokoll och brandväggars funktion • Kunskap om Active Directory • Databaskunskaper, främst MS SQL server • Kunskaper om IIS • Kunskaper inom teknisk projektledning • Kunskaper om Microsoft Azure • Kunskaper om Office 365 • Kunskaper om förvaltningsmodellen PM3 Resor förekommer vilket ställer krav på B-körkort. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Data/IT
Yrkeskategori
Systemförvaltare
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Arbetsplats
Region Blekinge
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde v.34, eller enligt överenskommelse.
Varaktighet
6 månader eller längre
Lön
Region Blekinge tillämpar individuell lönesättning.
Antal platser
1
Publicerad
2021-05-03
Ansök senast
2021-05-16
Läs mer
https://regionblekinge.se/om-region-blekinge.html

Upplysningar

  • Mattias Svensson
    Avdelningschef
    Telefon: 0455-73 66 72
  • Ann-Charlott Andersson
    Sveriges Ingenjörer
    Telefon: 0455-736272

Ansökan

Referensnummer: A1027139
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Hjälpte informationen på sidan dig?