Sjuksköterska till lungmedicinska dagvården, medicinmottagningen Karlskrona

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Blekingesjukhuset ger somatisk vård som kräver specialiserade medicinska och tekniska resurser och kompetens som inte ryms inom nära vård. Vi bedriver verksamhet både i Karlshamn och i Karlskrona. I Karlshamn ligger tyngdpunkten på planerad öppenvård, till exempel kirurgi, medicin och ortopedi. I Karlskrona bedrivs resurskrävande verksamhet dygnet runt, till exempel kvalificerad intensivvård och operationsverksamhet. Medicinkliniken ger Blekinges invånare tillgång till specialiserad vård inom det invärtesmedicinska området och bedriver verksamhet både i Karlshamn och Karlskrona. Kliniken består av två vårdavdelningar, två mottagningar med flera sektioner, två dialysavdelningar samt patientadministration.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en ny kollega till medicinmottagningen med initial placering på lungmedicinska dagvården i Karlskrona. Som sjuksköterska hos oss är du en viktig del av vårt team bestående av sjuksköterskor, läkare och sekreterare. Vi har även ett nära samarbete med andra specialistmottagningar samt paramedicinska resurser. Hos oss träffar du personer med sjukdom i lungorna som är under utredning, behandling eller uppföljning. Här får du en varierad arbetsdag både bestående av administrativa sysslor och patientnära arbete. Du har egna patientbesök med farmakologiska behandlingar, så som cellgifter, immunterapi och blodtransfusion. Som sjuksköterska på lungmedicinska dagvården arbetar du under stort egenansvar. Upplärningen sker tillsammans med vana kollegor och du får succesivt ta ett ökat eget ansvar för det dagliga arbetet. För att hålla dig uppdaterad och i framkant kvalitetsmässigt erbjuds du utbildningstillfällen och nätverksträffar för sjuksköterskor inom professionen regionalt och nationellt. Under första årets anställning är du enbart placerad på lungdagvården för att befästa dessa kunskaper. Därefter är kombination med annan placering möjlig.

Kvalifikationer

Du är legitimerad sjuksköterska med några års arbetslivserfarenhet. Positivt är om du har erfarenhet inom onkologisk verksamhet, erfarenhet av lungmedicinsk vård och har läst kontaktsjuksköterskeutbildningen. Vi söker dig som är positiv och som bidrar till ett gott arbetsklimat. Du bör även ha lätt för att organisera ditt arbete, vara noggrann och ansvarstagande. Du bör uppskatta att arbeta i team och känna att du får energi utav en varierande arbetsdag i högt tempo. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Region Blekinge krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
Sjuksköterska, grundutbildad
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Specialiserad vård Medicinkliniken
Omfattning
Heltid
Tillträde
Omgående eller enligt överenskommelse. Urval sker löpande så vänta inte med din ansökan!
Lön
Individuell lönesättning tillämpas.
Antal platser
1
Publicerad
2021-06-23
Ansök senast
2021-07-31
Läs mer
https://regionblekinge.se/

Upplysningar

 • Lina Öhlin
  Avdelningschef
  Telefon: 0455-73 40 68
  E-post: Lina Öhlin
 • Johanna Björnstam
  Vårdförbundet
  Telefon: 0455-73 10 00

Ansökan

Referensnummer: A1041063
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Hjälpte informationen på sidan dig?