Vikarierande Fysioterapeut/Sjukgymnast till Karlskrona Rehabcenter

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalité är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Primärvården omfattar Region Blekinges vårdcentraler, ungdomsmottagningar och sårcentrum. Blekingebor som blir sjuka vänder sig direkt till vårdcentralerna och får tillgång till hälso- och sjukvård som inte kräver sjukhusresurser. Vården ges i länets samtliga städer, på flera mindre orter och ibland i hemmen. Vårt mål är att vara en modern öppenvård där lagarbete och patienternas behov står i centrum. Karlskrona rehabcenter ansvarar för all rehabilitering inom offentlig primärvård i Karlskrona, vilket omfattar 50 000 listade patienter. Vår verksamhet är idag förlagd på några av de sex offentligt ägda vårdcentralerna i Karlskrona med omnejd. Målet är att enheten ska finnas i gemensamma lokaler. Arbetsgruppen är tvärprofessionell och består av fysioterapeuter, arbetsterapeuter och kuratorer som arbetar i team kring patienter med ett komplext vårdbehov. Enheten är välfungerande och bemannad med många erfarna och kompetenta medarbetare som brinner för att utveckla vården. Vår verksamhetsidé bygger på hög tillgänglighet och god patientnöjdhet samt att utifrån ett helhetsperspektiv se till hela patientens hälsotillstånd och livssituation. Förbättringsarbete ser vi som en naturlig del av det dagliga arbetet. Enheten är miljöcertifierad enligt ISO 14001.

Arbetsbeskrivning

Pga. föräldraledighet söker vi nu en fysioterapeut/sjukgymnast för vikariat i 12 månader, med eventuell möjlighet till förlängning. Som fysioterapeut/sjukgymnast i primärvården träffar du patienter i alla åldrar med många olika typer av sjukdomar och besvär. Arbetsuppgifterna består i huvudsak av självständigt patientarbete med individuella bedömningar och behandlingar som kompletteras med gruppverksamhet och teamarbete. Vanliga arbetsområden är postoperativa tillstånd inom ortopedi, artros, muskuloskeletala smärttillstånd, psykisk hälsa samt rådgivning och tidsbokning via callback. Vi arbetar även med gruppbehandling såsom artrosskola enligt BOA, KOL-skola, stresshantering, basal kroppskännedom, medicinsk funktionsträning och strokeintensivträning. Vi bedriver även multimodal rehabilitering. Inom enheten finns tillgång till ultraljudsdiagnostik. Som medarbetare i teamet kommer du att få ett omväxlande arbete med arbetsdagar som bjuder på tillfällen till skratt och glädje med härliga kollegor!

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast. Du skall ha viljan till utveckling och förbättring av rehabiliteringsområdet då du tillsammans med enhetens övriga kollegor kommer vara med och utveckla Karlskrona rehabcenter mot en kunskapsstyrd verksamhet där personcentrerad vård står i fokus. Du ser möjligheter istället för problem. Arbetet kräver att du kan arbeta självständigt såväl som i grupp, du har god samarbets-och initiativförmåga. Tidigare erfarenhet från mottagningsverksamhet i primärvården eller motsvarande är meriterande, även utbildning inom basal kroppskännedom, ortopedisk manuell terapi ex OMT, MDT, OMI. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet för arbetsuppgifterna. Urvalet bland sökande sker löpande så skicka in din ansökan redan idag!

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
Fysioterapeut/Sjukgymnast
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Arbetsplats
Region Blekinge Övrigt äldre: Primärvården
Omfattning
Heltid
Tillträde
Vikariat:19-08-01--20-08-31 med ev. möjlighet till förlängning. Tillträde Enl. Överenskommelse, dock senast: 19-09-30.
Varaktighet
6 månader eller längre
Tidsbegränsad till
2020-08-31
Lön
Individuell lönesättning tillämpas.
Antal platser
1
Publicerad
2019-07-03
Ansök senast
2019-09-01
Läs mer
https://www.1177.se/Blekinge/Hitta-vard/Blekinge/Kontakt/Karlskrona-rehabcenter/

Upplysningar

  • Kristina Borén
    Avdelningschef
  • Heléne Öhman
    Leg sjukgymnast
    Telefon: 0455-735528

Ansökan

Referensnummer: A890960
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.