Steriltekniker till Steriltekniska avdelningen i Karlskrona

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-års period kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av. Steriltekniska avdelningen (STA) ansvarar för rengöring och sterilisering av kirurgiska instrument främst från Blekingesjukhusets operationsavdelningar men också från andra avdelningar och vårdenheter i Region Blekinge samt privata aktörer. Verksamheten är förlagd på två orter, Karlskrona och Karlshamn. Arbetsgruppen består av 19 medarbetare, 12 i Karlskrona och 7 i Karlshamn. Fördelningen mellan undersköterskor och steriltekniker i arbetsgruppen är jämn. Karlskronas operationsavdelning består av såväl akut som planerad verksamhet och innefattar allt från kirurgi till ortopedi och gynekologiska operationer. Arbetstiderna på Sterilteknisk avdelning i Karlskrona är i nuläget förlagda mellan kl 07.00-20.00 måndag-torsdag, kl. 07.00-16.00 fredag och kl. 07.00-13.15 söndag. Karlshamns operationsavdelning utför planerade operationer där ortopediska ingrepp har en stor plats i planeringen men även kirurgiska och gynekologiska operationer förekommer i stor utsträckning. Vi söker nu dig som är intresserad av att arbeta med oss på Steriltekniska avdelningen i Karlskrona.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en kvalitetsmedveten medarbetare som ska arbeta med rengöring, funktionskontroll, emballering och sterilisering av kirurgiska instrument. Arbetet på avdelningen är självständigt men kräver samtidigt god samarbetsförmåga med kollegor och andra avdelningar. Arbetsuppgifterna på Steriltekniska avdelningen är tekniskt och kvalitetskrävande samt ställer höga krav på koncentrationsförmågan. För att utveckla verksamheten gör vi ständiga förbättringar som innebär att arbetsgruppen själva återkommande arbetar fram förbättringsåtgärder och förslag för verksamheten. Tjänstgöring kommer att ske på båda orterna men grundschemat är i Karlskrona.

Kvalifikationer

Vi söker i första hand dig som är utbildad steriltekniker (KY300p) och i andra hand dig som har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten. Tidigare yrkeserfarenhet från sterilteknisk avdelning, operation eller annan verksamhet inom hygien är meriterande. Vidare söker vi dig som har intresse för vård och instrumenthantering samt är positiv, kvalitetsmedveten, nyfiken, engagerad och har ett serviceinriktat förhållningssätt. Du har goda språkkunskaper i svenska samt är en van datoranvändare. Då arbetet är fysiskt krävande är en god fysik en förutsättning för ett hållbart arbetsliv hos oss. Förändringar i planeringen är en naturlig del av vår verksamhet och du behöver därför kunna hantera ett växlande arbetstempo och flexibelt rycka in på den uppgift som prioriteras i dialog med dina kollegor. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
Steriltekniker/Undersköterska, sterilcentral
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Specialiserad vård Anestesikliniken
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Lön
Individuell lönesättning tillämpas.
Antal platser
1
Publicerad
2020-10-06
Ansök senast
2020-10-31
Läs mer
https://regionblekinge.se/

Upplysningar

 • Sofie Hillersand
  Tf Avd-chef Steriltekniska avdelningen
  Telefon: 0454- 735380
 • Lena Nilsson
  Vision
  Telefon: 0455-735381
 • Annika Svensson
  Kommunal
  Telefon: 0455-735381

Ansökan

Referensnummer: A978351
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Hjälpte informationen på sidan dig?