Läkarchef till Röntgenkliniken på Blekingesjukhuset

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Röntgenkliniken består av två avdelningar lokaliserade till sjukhusen i Karlskrona och Karlshamn. Sjukhuset i Karlskrona har inriktning mot akutsjukvård och sjukhuset i Karlshamn har inriktning mot elektiv vård. I läkargruppen, som är fullbemannad, finns en mycket fin gemenskap. Klinikens maskinpark är uppdaterad. Vårt patientadministrativa system är Sectras RIS/PACS. Avtal finns med TMC som granskar klinikens produktion under jourtid. Kliniken har även avtal med Direct Diagnostik Alliance (DDA) som vid hög belastning granskar bilder under dagtid.

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och leda Röntgenkliniken på Blekingesjukhuset? Vi söker nu en läkarchef då vår nuvarande läkarchef går i pension under 2020. Ditt ansvarsområde är att leda läkargruppen som består av 9 överläkare, 6 specialistläkare och 5 ST-läkare. Som läkarchef ingår du i klinikens ledningsgrupp där du samverkar med övriga chefer i strategiskt viktiga frågor för kliniken. Du är direkt underställd verksamhetschefen. Som chef förväntas du; 1. förmedla visioner, mål och strategier och bryta ned dessa till avdelningsnivå, 2. skapa en bra, trygg och säker arbetsmiljö (fysik, psykisk och psykosocial) där alla trivs och utvecklas, 3. vara väl insatt i medarbetarnas arbetsuppgifter, ansvar och kompetens, 4. motivera, engagera och uppmärksamma goda insatser, 5. fördela arbetsuppgifter till medarbetare med rätt förutsättningar, 6. ge rätt verktyg och resurser till medarbetarna för att de ska klara sina arbetsuppgifter och uppdrag, 7. utveckla medarbetarnas kompetens såväl kortsiktigt som långsiktigt, 8. genomföra väl förberedda medarbetarsamtal och lönesamtal där förtroende och en bra dialog skapas. Vi tänker oss en fördelning på 50 % administrativt arbete och 50 % kliniskt arbete, men det går givetvis att diskutera.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är specialistläkare inom medicinsk radiologi med svensk språkkunskap lägst C1-nivå. Tidigare erfarenhet som chef eller andra ledarroller är meriterande. Vi värdesätter ett ledarskap som präglas av öppenhet, prestigelöshet och kommunikation (tillitsbaserad styrning och ledning). Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Chefer och verksamhetsledare
Yrkeskategori
Avdelningschef, landsting
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Medicinsk service Röntgenkliniken
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse. Förordnandet är tidsbegränsat och kombineras med en tillsvidareanställning inom din egen profession.
Lön
Vi tillämpar individuell och differentierad lönesättning och du bör därför ange löneanspråk i din ansökan.
Antal platser
1
Publicerad
2020-02-20
Ansök senast
2020-03-12
Läs mer
https://regionblekinge.se/

Upplysningar

  • Kerstin Elmberg
    Verksamhetschef Röntgenkliniken
    Telefon: 0734-471428
  • Marie Tidstrand
    Blekinge Läkarförening
    Telefon: 0455-735074

Ansökan

Referensnummer: A934883
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.