Vi söker en driven kommunikatör

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalité är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Kommunikationsenheten är en del av regionstaben. Här arbetar 13 medarbetare. Vår roll är att skapa förutsättningar för intern och extern kommunikation. Våra verksamhetsområden är: kommunikationsstrategier, webb och sociala medier, informationsproduktion, media och kriskommunikation. Vi arbetar strategiskt och operativt för att stödja våra verksamheter på bästa sätt med kommunikationsinsatser som ger god effekt. Utmärkande för vår arbetsplats är att vi har en god arbetsgemenskap där vi hjälps åt samtidigt som vi har olika specialistområden. Vi strävar hela tiden efter att utveckla vår kompetens och vårt arbetssätt.

Arbetsbeskrivning

Som kommunikatör blir din uppgift att vara ett strategiskt och operativt stöd i ett antal större projekt som Region Blekinge driver för att utveckla och stärka länet som livsplats. Du ingår i olika projektteam där din primära uppgift är att analysera kommunikationsbehov, föreslå lösningar och genomföra och följa upp dem. Du arbetar både strategiskt och operativt och gillar att växla mellan de båda perspektiven. Du arbetar brett med olika kommunikationslösningar, såväl interna som externa och är van vid att hantera kommunikation i olika kanaler. I projekten finns olika målgrupper, både i länet, men även i övriga riket och utomlands. Organisatoriskt tillhör du kommunikationsenheten men tillbringar merparten av din arbetstid nära projektledarna i de projekt du arbetar i. Projekten drivs med utgångspunkt från en av våra förvaltningar, regional utveckling, kultur och bildning. Även om du arbetar självständigt som kommunikationsexpert i olika projekt, har du samtidigt tillgång till kollegor och spetskompetens på kommunikationsenheten som du kan bolla kommunikationslösningar med. Du har även tillgång till extern spetskompetens via vår kommunikationsbyrå som du kan samarbeta med vid behov. De projekt du kommer att stödja är skiftande, men alla projekt syftar till att göra Blekinge attraktivare. Det förutsätter därför att du har en stark drivkraft att göra Blekinge till en ännu bättre livsplats.

Kvalifikationer

Vi söker dig som erfarenhet av att driva kommunikationsprojekt och har en god förmåga att hantera komplexa sammanhang och göra dem relevanta för målgruppen. Som person är du ansvarstagande, drivande och har god analytisk förmåga. Du har alltid fokus på största möjliga nytta för verksamheten. Du trivs både med att arbeta enskilt och i grupp och som person gillar du att växla inriktning när situationen kräver det. Du ska också ha: • Högskoleexamen med inriktning media och kommunikation eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdig. • Relevant yrkeserfarenhet. • God vana vid att hantera olika kanaler, metoder och modeller för kommunikationsinsatser mycket goda kunskaper i svenska språket. • Goda kunskaper i engelska språket, skrift och tal. • Goda kunskaper i Officepaketet. • Goda kunskaper i Photoshop, In Design och Acrobat. • Goda kunskaper om webbaserad kommunikation. Personliga egenskaper: • Ansvarstagande och drivande. • God samarbetsförmåga. • Gillar att arbeta både ensam och i grupp. • Hög flexibilitet. Det är meriterande om du har erfarenhet av: • Kommunikationsarbete inom större projekt. • erfarenhet av att arbeta i komplexa sammanhang med många olika samarbetspartner inom och utanför den egna organisationen. • att beställa kommunikationstjänster. • platsvarumärkesarbete Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Administration, ekonomi, juridik
Yrkeskategori
Informatör/Kommunikatör
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Arbetsplats
Region Blekinge Regionstaben Kommunikationsenheten
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse. Varaktighet: 11 månader med ev möjlighet till förlängning.
Lön
Löneform: Månadslön Individuell lönesättning tillämpas.
Schema
Dagtid.
Antal platser
1
Publicerad
2019-04-12
Ansök senast
2019-05-05
Läs mer
http://www.regionblekinge.se

Upplysningar

 • Madeleine Flood
  Kommunikationsdirektör
  Telefon: 0455-73 40 19
 • Marika Nilsson
  Kommunikatör
  Telefon: 0455-73 71 32
 • Ingla Blåder
  Vision
  Telefon: 0455-73 62 28
 • Carina Svärd
  SACO
  Telefon: 0734-47 12 45

Ansökan

Referensnummer: A868626
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.