Vårdsystemsamordnare

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet.

Arbetsbeskrivning

Att ha en definierad process för att utveckla och förbättra vårdsystemet NCS Cross är en förutsättning för att Hälso- och sjukvården ska fungerar på ett optimalt sätt. Detta kräver en tydlig organisation där ansvar och roller är fördelade och att samverkan sker. Uppdraget innebär att • vara stöd för Hälso-och sjukvårdsledningen i frågor som berör NCS Cross vårdsystem. • vara Hälso-och sjukvårdsledningens representant som objektspecialist i objekt Vård och Hälsa förvaltningsorganisation. • delta i Hälsoinformatikrådet • handlägga förändringsbegäran från verksamheten och bedöma om förändringen berör flera enheter. • säkerställa att det finns samverkan mellan kliniker för att få en samsyn avseende NCS Cross vårdsystem. • handlägga ärenden som rör NCS Cross vårdsystem i första hand, men även ärenden avseende andra system med koppling till NCS Cross vårdsystem kan vara aktuella • ha kännedom om vilka system som är kopplade till NCS Cross vårdsystem. • organisera, samordna och övergripande leda lokala vårdsystemansvariga. • samla problem/förbättringsförslag/önskemål och bereda dessa. • ta del av information från vårdenheternas ledningsmöte och liknande där beslut tas som kan påverka NCS Cross vårdsystem, till exempel kring organisation. Vid behov bör vårdsystemsamordnare medverka innan beslut tas. • ta fram och dokumentera gemensamma riktlinjer/instruktioner/lathundar gällande NCS Cross vårdsystem, samt ansvara för att dessa uppdateras. • samverka med FVIS-projektet i de ärenden där det framtida vårdinformationssystemet berörs. Tjänsterna som vårdsystemsamordnare omfattar 25 % i nära vård för primärvården och de sjukhusnära enheterna och en vårdsystemsamordnare på 25 % för specialiserad vård.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har goda kunskaper och erfarenheter om vårdsystemet NCS Cross. Förmåga att se helheter, vara uppmärksam på händelser i omvärlden relaterat till NCS Cross, organisatoriska förändringar samt förändringar i lagar och avtal som kan få konsekvenser i vårdsystemet. Du ska även kunna se, samla upp och samordna behov i organisationen relaterat till vårdsystemet. Som person är du organiserad, intresserad av arbetsområdet, strukturerad och tycker om att ha ordning och reda. Dessutom är du kommunikativ och tycker om att samarbeta med din omgivning och när så krävs leda möten. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Region Blekinge krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Ospecificerat yrkesområde
Yrkeskategori
Ospecificerat yrke
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge
Omfattning
Deltid
Tillträde
Urval bland sökande sker löpande - Välkommen med din ansökan redan idag! Tillträde sker omgående
Varaktighet
Tillsvidare
Antal platser
2
Publicerad
2020-11-12
Ansök senast
2020-12-06
Läs mer
https://regionblekinge.se/jobba-hos-oss/lediga-jobb/interna-lediga-jobb.html

Upplysningar

 • Kristina Landqvist
  Verksamhetsutvecklare
  Telefon: 0455-73 49 47
  E-post: Kristina Landqvist
 • Karin Svensson
  Verksamhetschef
  Telefon: 0455-73 41 02
  E-post: Karin Svensson

Ansökan

Referensnummer: A986450
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Hjälpte informationen på sidan dig?