Avdelningschef för psykiatrisk heldygnsavdelning Karlskrona

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Psykiatrin är en del av nära vård och en specialistverksamhet som erbjuder kvalificerad utredning, diagnostik, omvårdnad och behandling. Arbetet sker utifrån ett helhetsperspektiv i nära samverkan med patienter, anhöriga och vårdgrannar. Vuxenpsykiatrin i östra Blekinge har Ronneby och Karlskrona kommun som upptagningsområde, ca 70 000 invånare. Verksamheten har ansvar för den specialiserade psykiatriska hälso- och sjukvården för den vuxna befolkningen. Basenheten består av öppenvårdsmottagningar och mellanvård i bägge kommunerna samt en heldygnsavdelning med 15 vårdplatser i Karlskrona. Verksamheten kännetecknas av hög vårdkvalitet, utvecklingsvilja, engagemang, ansvar och delaktighet. Vi söker en avdelningschef med ansvar för heldygnsavdelning 28. Arbetsgruppen består av 30 medarbetare, sjuksköterskor och skötare, du jobbar tillsammans med vårdsamordnare, ställföreträdande avdelningschef. Du kommer att få vara med och leda utvecklingen av Blekinges vuxenpsykiatri som står inför nya utmaningar och möjligheter i samband med Region Blekinges omställning till Nära vård.

Arbetsbeskrivning

Ledarskapet inom psykiatrin kännetecknas av personcentrerat förhållningssätt. Genom entusiasm och engagemang främjar du som avdelningschef nytänkande och utveckling i verksamheten. Vi ser tillgänglighet, kompetens och samarbetsförmåga som viktiga komponenter. Som avdelningschef är du direkt underställd verksamhetschefen och ingår i basenhetens ledningsgrupp tillsammans med tre andra avdelningschefer. Inom ledningsgruppens arbete innebär det att du är engagerad i hela klinikens resultat och utveckling. I uppdraget som avdelningschef har du till uppgift att leda och utveckla verksamheten utifrån organisatoriska och ekonomiska ramar samt efter regionens policydokument. Du har ett samlat verksamhetsansvar för verksamhetsutveckling, personal, arbetsmiljö och ekonomi. Vi ger dig möjlighet till chefshandledning och deltagande i Region Blekinges chefsprogram.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har sjuksköterskeexamen eller akademisk utbildning inom vårdsektorn. Vi ser gärna att du har erfarenhet från liknande chefsuppdrag. Du ska ha intresse och förmåga att bedriva ett aktivt och lyhört ledarskap. Du drivs av att jobba målmedvetet i en dynamisk miljö och uppskattar de möjligheter till relationsskapande och samarbete som ledarskapet ger. Du bygger ditt ledarskap på att skapa ett ömsesidigt förtroende gentemot medarbetarna. Du har förmåga att entusiasmera dina medarbetare samt verka för en god arbetsmiljö. Du kan konsten att motivera andra och har förmåga att se helheten. Du stimuleras av nya utmaningar och vill initiera och driva förändrings- och utvecklingsarbete som leder till förbättringar för patienterna. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Region Blekinge krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Chefer och verksamhetsledare
Yrkeskategori
Avdelningschef, landsting
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Nära vård Vuxenpsykiatri öst
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse. Tillsvidareanställning erhålls inom det egna kompetensområdet med ett tidsbegränsat chefsförordnande på 1-6 år.
Antal platser
1
Publicerad
2021-11-15
Ansök senast
2021-12-13
Läs mer
https://regionblekinge.se/

Upplysningar

 • Carina Söderholm
  Verksamhetschef, Vuxenpsykiatrin östra Blekinge
  Telefon: 0455-73 59 15
  E-post: Carina Söderholm
 • Isac Månsson
  Vårdförbundet
  Telefon: 0455-73 59 00
  E-post: Isac Månsson
 • Annika Jonasson
  Kommunal
  Telefon: 0455-73 59 00

Ansökan

Referensnummer: A1069369
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Hjälpte informationen på sidan dig?