Arbetsterapeuter till vuxenpsykiatriska mellanvården västra Blekinge

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Vuxenpsykiatrin i västra Blekinge verkar för kommunerna Karlshamn, Sölvesborg samt Olofström med ett upptagningsområde med cirka 60 000 invånare. Kliniken består av en heldygnsvårdsavdelning belägen på sjukhuset i Karlshamn och av vuxenpsykiatriska mottagningar i Karlshamn och Sölvesborg, mellanvårdsmottagningar i samtliga tre kommuner samt ett akut- och rådgivningsteam. Verksamheten vilar på en tvärvetenskaplig grund. Arbetet sker i team och den yrkesspecifika kunskapen är av stor betydelse. En tjänst är tillsvidare och en tjänst är ett vikariat. Tjänsterna är placerade i Mellanvården väst, vilket innebär att du kan utgå ifrån Sölvesborg, Olofström eller Karlshamn. Mellanvården tillhör öppenvården med arbetstid måndag - fredag.

Arbetsbeskrivning

Du som arbetsterapeut är en självklar del i teamet i den psykiatriska öppenvården och i samarbetet med övriga vårdgrannar och kommuner. Hos oss tas patienterna emot på Mellanvården och vid behov görs hembesök. Som arbetsterapeut består dina arbetsuppgifter av individuella besök med undersökning och bedömningar, rådgivning och behandling. Vanliga besök kan innefatta aktivitetsbalans, dygnsstruktur och rutiner, förskrivning och uppföljning av hjälpmedel m.m. En stor del av arbetet gäller personer med neuropsykiatriska diagnoser, så det är bra om du har intresse och kunskap inom detta område. Behandlingsarbetet bedrivs både individuellt och i grupp. Till förfogande finns en trädgård i Sölvesborg som erbjuder trädgårdsterapi som även kan användas i ditt arbete. Du kommer även att ingå i det forskningsprojekt som sker i trädgårdsterapin. Handledning erbjuds. Regelbundna möten fysiskt eller digitalt sker med arbetsterapeutkollegorna i Östra Blekinge. Handledning av studenter kan förekomma.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut (svensk legitimation). Körkort är ett krav då det förekomma resor i tjänsten. Det är meriterande om du har erfarenhet av psykiatriskt behandlingsarbete. Vi förutsätter att du är engagerad och ser möjligheter istället för problem då förbättringsarbete är en naturlig del av det dagliga arbetet hos oss. Du har förmåga att arbeta både självständigt och i grupp. För dig som är nyfiken och pigg på nya utmaningar är detta en fantastisk möjlighet till nya erfarenheter. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Region Blekinge krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlshamn
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
Arbetsterapeut
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Lön
Individuell lönesättning tillämpas.
Antal platser
2
Publicerad
2021-09-02
Ansök senast
2021-09-26
Läs mer
https://regionblekinge.se/

Upplysningar

 • Sabina Turesson
  Avdelningschef
  Telefon: 0454 73 28 14
  E-post: Sabina Turesson
 • Karin Persson
  Arbetsterapeut, mellanvård väst
  Telefon: 0454-733053
  E-post: Karin Persson
 • SACO
  E-post: SACO

Ansökan

Referensnummer: A1051648
Ansök

Övrig information

En av tjänsterna är tillsvidare och den andra tjänsten är ett vikariat som längst 210831. Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Hjälpte informationen på sidan dig?