Specialistläkare till kärlkirurgiska sektionen Kirurgkliniken, Region Blekinge

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalité är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Blekingesjukhuset ger somatisk vård som kräver specialiserade medicinska och tekniska resurser och kompetens som inte ryms inom primärvården. Vi bedriver verksamhet både i Karlshamn och i Karlskrona. I Karlshamn ligger tyngdpunkten på planerad öppenvård, till exempel kirurgi, medicin och ortopedi. I Karlskrona bedrivs resurskrävande verksamhet dygnet runt, till exempel kvalificerad intensivvård och operationsverksamhet. Kirurgkliniken är en central funktion på sjukhuset, och erbjuder vård inom såväl urologi som kirurgi, kärlkirurgi, plastikkirurgi och onkologi. Kirurgin är sektionerad till övre gastrointestinal kirurgi, nedre gastrointestinal kirurgi, bröst samt endokrinkirurgi. Vi har också en kirurgisk akutvårdsavdelning. Kirurgkliniken finns på två orter, i Karlshamn sker elektiv kirurgi och poliklinik, medan akutkirurgin och den mer avancerade kirurgin är koncentrerad till Karlskrona. Där finns också poliklinik, samt två slutenvårdsavdelningar med totalt ca 50 platser. Kärlkirurgin bedrivs av en separat sektion på kliniken.Totalt är vi ca 220 medarbetare på kliniken. Den kärlkirurgiska verksamheten bedrivs främst i Karlskrona. Läkargruppen på kirurgkliniken består i nuläget av totalt ca 40 läkare varav två specialister och en ST-läkare inom kärlkirurg. Vi anställer kontinuerligt nya ST-läkare. Med pensionsavgångar behöver vi nu rekrytera ytterligare en specialist inom kärlkirurgi.

Arbetsbeskrivning

Hos oss arbetar du som vill ha ett spännande och unikt varierande arbete. Du kommer att arbeta med avdelningsarbete, mottagningsarbete samt operation innefattande öppna och endovaskulära ingrepp. Det finns möjlighet till forskning efter överenskommelse.

Kvalifikationer

Du är legitimerad läkare med specialistkompetens inom kärlkirurgi. Vi ser det som önskvärt att du behärskar både öppen och endovaskulär teknik. Det är en fördel men ej nödvändigt att du kan ingå i den allmänkirurgiska bakjoursverksamheten. Som person är du målmedveten, lyhörd och ödmjuk, och i ditt arbete och du drivs av en vilja att både själv utvecklas i din roll och utveckla de metoder du arbetar med. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper och god samarbetsförmåga liksom ett intresse för utbildning och handledning vilket är en naturlig del i alla delar av arbetet.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
Specialistläkare
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Lön
Region Blekinge tillämpar individuell lönesättning.
Antal platser
1
Publicerad
2019-09-09
Ansök senast
2019-10-20
Läs mer
https://regionblekinge.se/jobba-hos-oss.html

Upplysningar

 • Claes Hjalmarsson
  Verksamhetschef Kirurgkliniken
  Telefon: 0455-73 74 16
  E-post: Claes Hjalmarsson
 • Rolf Fröjse
  Överläkare, sektionsansvarig
  Telefon: 0455-73 45 08
  E-post: Rolf Fröjse
 • Elin Branje
  ST-läkare
  Telefon: 0455-73 77 51
  E-post: Elin Branje

Ansökan

Referensnummer: A897671
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.