Vikarierande Synpedagog/Synrehabiliterare till Syncentralen

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Region Blekinge svarar för hälso- och sjukvård till länets 160 000 invånare. Syncentralen finns i Karlskrona och är en del av Ögonkliniken. Vi svarar för synrehabilitering för personer med synnedsättning i alla åldrar. I ett allt mer digitaliserat samhälle vill Syncentralen bidra till att personer med synnedsättning och blindhet ska ges möjlighet att utveckla sin förmåga att använda digital teknik och synhjälpmedel utifrån sina behov. På Syncentralen arbetar synpedagoger, optiker, kurator och sekreterare. Vi har även data-/hjälpmedelstekniker från Hjälpmedelcenter samt ögonläkare knutna till oss. En av våra synpedagoger kommer att gå på föräldraledighet till våren. Vi söker därför en synpedagog/synrehabiliterare till syncentralen i Blekinge. Då syncentralen har stundande pensionsavgång finns möjlighet till eventuell förlängning av vikariatet.

Arbetsbeskrivning

Som synpedagog/synrehabiliterare arbetar du självständigt och i team tillsammans med övriga yrkesgrupper på Syncentralen. Arbetet utgår från Syncentralen i Karlskrona men mycket av dina möten med patienten/brukaren sker i patienten/brukarens hem- eller skolmiljö, varför körkort är ett krav.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av synrehabilitering eller liknande verksamhet och som vill vara en del av synrehabiliteringsteamet i Blekinge. Intresse och kunskap inom IKT - Information, Kommunikation och Teknik är meriterande. Lämplig bakgrund kan vara arbetsterapeut, ögonsjuksköterska, optiker, specialpedagog eller motsvarande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Pedagogiskt arbete
Yrkeskategori
Synpedagog
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Specialiserad vård Ögonkliniken
Omfattning
Heltid
Varaktighet
6 månader eller längre
Tidsbegränsad till
2021-03-01
Antal platser
1
Publicerad
2019-12-20
Ansök senast
2020-02-14
Läs mer
https://regionblekinge.se

Upplysningar

 • Ann-Sofie Weinsjö
  Avdelningschef
  Telefon: 0455-73 52 20
  E-post: Ann-Sofie Weinsjö
 • Peter Henriksson
  Syncentralen
  Telefon: 0455-73 51 71

Ansökan

Referensnummer: A924434
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.