Semestervikariat fysioterapeut till Karlskrona

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalité är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-års period kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Region Blekinge erbjuder dig delaktighet i spännande utvecklingsarbete med skapande av nära vård där kärnan är att förflytta vård från sjukhuset till invånarens närhet med förstärkning av mobila insatser och vård i hemmet. I målbilden har närsjukvårdsteamet ansvar för kontinuitet och koordination av sjukvården för Blekinges invånare. Parallellt genomförs utveckling av kunskapsbaserade vårdprocesser i nära samverkan med de invånare vi är till för. Målet är att arbeta med tidiga och förebyggande insatser och att kunna erbjuda digitala alternativ. Rehabiliteringskliniken är en del av nära vård och bedriver verksamhet på Blekingesjukhusets båda orter. Kliniken organiserar Blekingesjukhusets rehabilitering inom slutenvård inklusive strokeenhet samt öppenvårdsverksamhet med specialist-, smärt- och cancerrehabilitering. Hos oss jobbar 240 medarbetare inom olika professioner med att ge länets invånare tillgång till specialiserad rehabilitering inom både sluten- och öppenvård. Sjukgymnastiken är en del av rehabiliteringskliniken och tillhandahåller fysioterapeutiska resurser till både öppen- och slutenvården på sjukhuset. Arbetet sker i team med patienten i fokus. Teamen består av läkare, sjuksköterska, undersköterska, arbetsterapeut, fysioterapeut, logoped samt kurator.

Arbetsbeskrivning

Till sommaren 2019 söker sjukgymnastikavdelningen i Karlskrona två vikarierande fysioterapeuter/sjukgymnaster. Möjlighet till förlängning eller tillsvidaretjänst kan bli aktuellt. Arbetet kan omfatta flera olika verksamhetsområden. Arbetsuppgifterna inriktas i första hand på att motverka postoperativa komplikationer, motivera patienterna till egen träning och prova ut hjälpmedel. Som ny på jobbet kommer du att få individuellt anpassad introduktion utifrån vilken erfarenhet du har med dig. Du kan känna dig trygg med att du har stöd i kompetenta och erfarna kollegor. Vi räknar med att du har ett stort engagemang och vill vara med och driva utvecklingen av vår verksamhet framåt. Vi tycker att det är viktigt att vara aktiv i sitt eget lärande och ger därför goda möjligheter till kompetensutveckling.

Kvalifikationer

Den vi söker är legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast (svensk legitimation). Har du erfarenhet från yrket är det värdefullt för oss, men även nyutexaminerade fysioterapeuter är varmt välkomna. Du tycker om att arbeta i team, samtidigt som du är självständig. Vi vill gärna känna av ditt engagemang och din vilja att utvecklas och hoppas att du kan se möjligheter till förbättring i vår verksamhet. Du är lyhörd och har ett personcentrerat förhållningssätt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och god samarbetsförmåga. Du behöver ha B-körkort för att vara aktuell som sökande.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
Fysioterapeut/Sjukgymnast
Anställningsform
Sommarjobb / Säsongsanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Nära vård Rehabiliteringskliniken
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Varaktighet
3-6 månader
Lön
Individuell lönesättning tillämpas.
Antal platser
2
Publicerad
2019-05-02
Ansök senast
2019-06-02
Läs mer
https://regionblekinge.se/

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer: A874423
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.