Fysioterapeut/sjukgymnast till rehabiliteringskliniken, Karlshamn

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Sjukgymnastikavdelningen i Karlshamn tillhör rehabiliteringskliniken och består av ett härligt gäng med 25 medarbetare (sjukgymnaster/fysioterapeuter, rehabundersköterskor, rehabinstruktör och lymfterapeut). Vi tillgodoser samtliga sjukgymnastiska behov på sjukhuset och verksamheten omfattar såväl slutenvård som öppenvård samt bassängträning. Vår gymnastiksal är välutrustad med moderna träningsredskap, maskiner och ljudanläggning. Vi har en välutnyttjad varmvattenbassäng där två vattenterapeuter arbetar. Alla sjukgymnaster/fysioterapeuter sitter i intilliggande kontor på sjukgymnastikavdelningen. Närheten till varandra ger en trygghet, ett smidigt samarbete och möjlighet till många goa skratt. Du har också förmånen att träna i Region Blekinges personalgym gratis.

Arbetsbeskrivning

Vi söker legitimerade sjukgymnaster/fysioterapeuter som tycker att det är spännande att framförallt arbeta på vår rehabavdelning. Rehabavdelning 20 är en kombinerad strokeenhet och rehabavdelning med 20 vårdplatser. Det är en vårdavdelning där du möter patienter både i det akuta skedet, men du följer också en hel del av patienterna under en kortare eller längre rehabiliteringstid. På avdelning 20 vårdas patienter med akut stroke och andra neurologiska sjukdomar, samt patienter med långvariga sjukdomstillstånd, ortopediska diagnoser samt patienter med ryggmärgsskador och traumatiska/anoxiska hjärnskador. I tjänsten ingår också att jobba i ett team som bedriver Specialiserad Rehabilitering I Hemmet (SPRIH). I SPRIH.teamet tränar strokepatienter i hemmet i direkt anslutning till den inneliggande vården. Du kan vara erfaren eller så är du ny i rollen och känner att du vill utvecklas i en kreativ miljö. Du får möjlighet att arbeta nära kompetenta kollegor och utvecklas på bästa sätt med handledning, råd och stöd. Hos oss arbetar du i team och har ett nära samarbete med arbetsterapeut, läkare, sjuksköterska, undersköterska och kurator. Du får introduktion och handledning av erfaren kollega. Vi är en positiv och glad grupp som gärna hjälper varandra. Du får möjlighet till kompetensutveckling både intern och externt.

Kvalifikationer

Legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast (svensk legitimation). Stor hänsyn tas till god samarbetsförmåga och personlig lämplighet. B-körkort är ett krav

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlshamn
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
Fysioterapeut/Sjukgymnast
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Arbetsplats
Region Blekinge
Omfattning
Heltid
Tillträde
Vikariat pga föräldraledighet, 1 år. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Vi tillämpar löpande urval så vänta inte med din ansökan!
Varaktighet
6 månader eller längre
Tidsbegränsad till
2020-11-01
Lön
Vi tillämpar individuell lönesättning. Månadslön.
Antal platser
1
Publicerad
2019-10-31
Ansök senast
2020-02-29
Läs mer
http://regionblekinge.se

Upplysningar

 • Ia Lindqvist
  Avdelningschef
  Telefon: 0454-73 20 61
  E-post: Ia Lindqvist
 • Emelie Wiklund
  leg sjukgymnast
  Telefon: 0454-732531
  E-post: Emelie Wiklund
 • Karin Gall
  Fysioterapeuterna
  Telefon: 0454-73 25 36
  E-post: Karin Gall
 • Kenth Göransson Selan
  Fysioterapeuterna
  Telefon: 0454-732533
  E-post: Kenth Göransson Selan

Ansökan

Referensnummer: A912360
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.