Leg. Sjuksköterska till Vuxenpsykiatrins mellanvård i Karlshamn

Arbetsplatsbeskrivning

I Landstinget Blekinge bidrar du till god vård, bättre hälsa och räddade liv. Våra team präglas av stark sammanhållning, engagerat ledarskap och en vilja att utvecklas. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Vuxenpsykiatrin i västra Blekinge verkar för kommunerna Karlshamn, Sölvesborg samt Olofström med ett upptagningsområde med cirka 60 000 invånare. Kliniken består av en heldygnsvårdsavdelning belägen på sjukhuset i Karlshamn och av vuxenpsykiatriska mottagningar i Karlshamn och Sölvesborg, mellanvårdsmottagningar i samtliga kommuner samt ett akut- och rådgivningsteam. Verksamheten vilar på en tvärvetenskaplig grund. Vi arbetar utifrån ett personcentrerat förhållningssätt. Arbetet sker i team och den yrkesspecifika kunskapen är av stor betydelse. Psykiatrin är en specialistverksamhet som erbjuder kvalificerad utredning, diagnostik, omvårdnad och behandling. Arbetet sker utifrån ett helhetsperspektiv i nära samverkan med patienter, anhöriga och vårdgrannar. Vi erbjuder ett brett behandlingsutbud som utförs av välutbildad personal. I mellanvården arbetar läkare, sjukgymnast, arbetsterapeut, sjuksköterskor, skötare och medicinska sekreterare. Vi har tillgång till psykolog och kurator vid behov. Arbetet sker i team och den yrkesspecifika kunskapen är av stor betydelse. Vi erbjuder dig kontinuerlig teamhandledning och god möjlighet till kompetensutveckling. Helhetstänkande, mångfald i metoder och relationellt perspektiv är hörnstenar i verksamheten. Den aktuella sjukskötersketjänsten är på mellanvården i Karlshamn.

Arbetsbeskrivning

Som sjuksköterska kommer du att arbeta med; patienter som har en komplex psykiatrisk problematik, familj-, grupp- och nätverksarbete, individuella samtal, läkemedelsadministrering och uppföljning samt arbete med livsstilsförändring/levnadsvanor. I rollen ingår det även att handleda studenter.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du är en sjuksköterska med specialistutbildning i psykiatri. Psykiatrisk kompetens och erfarenhet är meriterande. Utbildning i KBT, PPI och erfarenhet av gruppbehandlingar är önskvärt. Vi ser att Du är en erfaren, lyhörd och nyfiken medarbetare som kan arbeta självständigt, har god samarbetsförmåga och är intresserad av att utvecklas i din yrkesroll. Du har intresse av att utveckla Vuxenpsykiatrin i Blekinge, ge god vård samt verka för en hög tillgänglighet och ett gott bemötande för patienter och anhöriga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Du ska vara flexibel, nyfiken på utveckling inom ditt område och en god lagspelare. Körkort är ett krav.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlshamn
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
Sjuksköterska, grundutbildad
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Nära vård Vuxenpsykiatri väst
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse
Antal platser
1
Publicerad
2018-12-19
Ansök senast
2019-01-20
Läs mer
http://ltblekinge.se

Upplysningar

 • Heidie Svensson
  Avdelningschef
  Telefon: 0454 - 73 28 14
  E-post: Heidie Svensson
 • Paulina Konradsson
  Sjuksköterska
  Telefon: 0454-73 28 37

Ansökan

Referensnummer: A838442
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.