Kurator till Rehabkliniken i Karlshamn

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Rehabiliteringskliniken organiserar Region Blekinges strokeenheter, specialist-, smärt- samt cancerrehabilitering (Care). Vi ger länets invånare tillgång till specialiserad rehabiliteringsmedicinsk vård inom både sluten- och öppenvård. Vi rekryterar nu en kurator till Karlshamn. Är du intresserad av att arbeta som sjukhuskurator och vill arbeta inom slutenvård är detta en tjänst för dig!

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en kurator till avd 20, Rehabiliteringskliniken i Karlshamn. Som kurator arbetar du tillsammans med sjukgymnast, arbetsterapeut, läkare, sjuksköterska, undersköterska, medicinsk sekreterare samt logoped och neuropsykolog. Teamen arbetar patientcentrerat och planerar rehabiliteringsinsatserna tillsammans med patienten. Som kurator kommer du arbeta med patientens psykosociala situation och välbefinnande. Du erbjuder olika former av samtalsbehandling utifrån patientens behov. Med en helhetssyn på människan utgår du från att fysiska, psykiska och sociala faktorer samverkar och påverkar hälsa och livssituation. Kontakt med närstående är ytterligare en arbetsuppgift. Du ger vägledning, information om sociallagstiftning, socialförsäkring och samhällets stöd. Som kurator medverkar du till kontakt med andra vårdgivare, berörda myndigheter och arbetsgivare. De insatser du och teamen erbjuder sker i samråd med patienten. Strokeprocessen och allmänprocessen, driver vårt rehabiliteringsmedicinska utvecklingsarbete framåt. På rehabiliteringsklinikens ser vi även möjligheter till nya och förbättrade vårdformer. Under 2020 har vi utvecklat möjligheten till digitala möten som ett komplement till fysiska besök på sjukhuset. Vi är fyra kuratorer på Rehabkliniken i Karlshamn. Tillsammans med medicinklinikens kuratorer har vi regelbunden och gemensam handledning. Du kommer även delta i gemensamma kuratorsträffar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen, gärna med adekvat vidareutbildning. Goda språkkunskaper i svenska är ett krav. Meriterande är erfarenhet av att bedriva självständigt psykosocialt behandlingsarbete inom hälso- och sjukvård. Vi lägger stor vikt vid god samarbetsförmåga, flexibilitet och personlig lämplighet. Förmågan och viljan till att samverka med andra är också viktigt och du ser fördelarna med att arbeta i team. Region Blekinge krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlshamn
Yrkesområde
Socialt arbete
Yrkeskategori
Kurator
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Nära vård Rehabiliteringskliniken
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Lön
Region Blekinge tillämpar individuell lönesättning.
Antal platser
1
Publicerad
2021-10-07
Ansök senast
2021-10-26
Läs mer
https://regionblekinge.se/jobba-hos-oss/lediga-jobb.html

Upplysningar

 • Marie Kantermo
  Avdelningschef Specialistrehab
  Telefon: 0455-73 49 79
  E-post: Marie Kantermo
 • Madelene Olsson Skutsjö
  Kurator Specialistrehab
  Telefon: 0454-73 24 66
  E-post: Madelene Olsson Skutsjö
 • Annelie Ström
  Kurator Specialistrehab
  Telefon: 0454-73 24 68
  E-post: Annelie Ström

Ansökan

Referensnummer: A1059873
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Hjälpte informationen på sidan dig?