Antar du utmaningen och blir Blekingetrafikens nya Affärsutvecklare?

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Genom att erbjuda resor till och från jobb, skola, utbildning och fritidsaktiviteter är Blekingetrafiken i allra högsta grad en del av Blekingebornas vardag. Vi är övertygade om att om vi reser tillsammans skapas trevligare stadsmiljöer, en levande landsbygd och ett attraktivt Blekinge. Blekingetrafiken är en förvaltning inom Region Blekinge och är en politiskt styrd organisation. Vårt uppdrag är att bidra till att det ska vara enkelt att leva i Blekinge utan bil och målet är att fler ska välja att åka kollektivt. Verksamheten ansvarar för resande med buss, tåg, skärgårdstrafik, skolskjutsar, färdtjänst samt sjukresor. Här finns det en stor bredd av kompetenser; vi arbetar med trafikplanering, marknadsföring, information, affärsutveckling, verksamhetsutveckling, beställningsmottagning och kundservice. Vi har ungefär 40 medarbetare men vi sysselsätter ungefär 700 personer genom att trafiken är upphandlad så att andra trafikföretag kör på Blekingetrafikens uppdrag. Blekingetrafiken söker nu en Affärsutvecklare till Trafikenheten. Att arbeta med kollektivtrafik innebär att ditt arbete berör och påverkar vardagen för Blekingeborna, dels våra kunder dels allmänheten, politiker och beslutsfattare. Blekingetrafiken har mer än 25 000 kundmöten varje dag, vi vill hävda att det finns lika många, om inte fler, tankar och åsikter om kollektivtrafiken i Blekinge. För att nå våra mål om nöjdare kunder som reser ännu mer, krävs det att vi är lyhörda och har ett tydligt kundfokus i allt vi gör. När du blir en del av vårt team kan du vara säker på att ditt arbete kommer att göra skillnad.

Arbetsbeskrivning

Vi står inför utmaningen att genomföra vår största upphandling som omfattar all vår busstrafik då vårt nuvarande avtal går mot sitt slut. Avtalsvärdet är runt 250 miljoner per år och avtalstiden är cirka 10 år. Du kommer att ha en framträdande roll i vår upphandling och kommer tillsammans med dina kollegor att ta fram avtalskrav, affärsmodeller och samverkansformer som vi sedan under ca 10 års tid ska förvalta och utveckla för att nå våra mål. När upphandlingen är genomförd fortsätter arbetet där du ansvarar för att projektleda etableringen av affären. Du ansvarar för avtalet avseende uppföljning, affärsutveckling och samverkan. Parallellt med arbetet med ett nytt avtal arbetar du med vårt nuvarande busstrafikavtal som löper på till och med 2024 När du blir en del av oss är din kompetens och dina personliga egenskaper viktiga i utvecklingen av våra trafikavtalsrelationer och du får en central roll på Blekingetrafiken. Dina kollegor är experter inom trafikutveckling, verksamhetsuppföljning och verksamhetsutveckling. Tjänsten är ny inom Blekingetrafiken och det ger dig en stor frihet och ett ansvar att utveckla arbetsmetoder inom ditt ansvarsområde. Vi vill dock utveckla våra avtalsrelationer ännu mer och därför är din kompetens inom detta område viktig. I rollen som Affärsutvecklare arbetar du med: • Kravspecifikation och affärsmodeller i vår kommande busstrafikupphandling • Projektleda etableringen av nya avtal • Ansvara för nya och befintliga busstrafikavtal avseende leverans och uppföljning • Affärsutveckla inom våra trafikavtal, främst inom busstrafik • Leda samverkansarbetet med våra trafikföretag

Kvalifikationer

Det finns en bred kompetens och många års erfarenhet bland dina kollegor och därför har vi inget krav på att du tidigare ska ha arbetat med kollektivtrafik. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet där du visar omtanke för kunden, kollegorna, våra partners och vår verksamhet. Utbildning och erfarenhet För att vara aktuell för rollen som Affärsutvecklare ska du ha: • Relevant högskoleutbildning (exempelvis ingenjör/ekonomi/management) eller utbildning/erfarenhet som vi bedömer som likvärdig • Flerårig relevant arbetslivserfarenhet • Gedigen erfarenhet av affärsutveckling och/eller projektledning • Utmärkt muntlig och skriftlig kommunikationsförmåga • Goda språkkunskaper i svenska och engelska Meriterande Det är meriterande om du har erfarenhet av: • Förhandlingar och upphandlingsarbete, främst offentlig upphandling • Att leda och driva samverkansarbete avseende avtal med kundfokus • Att vara ledare Egenskaper Vi sätter stor vikt vid dina personliga egenskaper. • Du har ett driv som gör att du sporras av att leverera värde till kunderna • Du har ett positivt tankesätt som hjälper dig och kollegorna att nå uppsatta mål • Du är driven, prestigelös och tar egna initiativ och får saker att hända i verksamheten som helhet • Du kan arbeta självständigt och strukturerat under eget ansvar, samtidigt som du har stor social kompetens för att kunna samarbeta med såväl kollegor som våra avtalspartners Region Blekinge krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Administration, ekonomi, juridik
Yrkeskategori
Affärsutvecklare
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tjänsten kan tillträdas så snart som möjligt. Provanställning kan komma att tillämpas.
Varaktighet
Tillsvidare
Lön
Månadslön
Antal platser
1
Publicerad
2021-02-11
Ansök senast
2021-03-10
Läs mer
https://blekingetrafiken.se/om-oss/jobba-hos-oss/

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer: A1007058
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Hjälpte informationen på sidan dig?