Medicinsk sekreterare till öron-, näs- och halskliniken

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Blekingesjukhuset ger somatisk vård som kräver specialiserade medicinska och tekniska resurser och kompetens som inte ryms inom primärvården. Vi bedriver verksamhet både i Karlshamn och i Karlskrona. I Karlshamn ligger tyngdpunkten på planerad öppenvård, till exempel kirurgi, medicin och ortopedi. I Karlskrona bedrivs resurskrävande verksamhet dygnet runt, till exempel kvalificerad intensivvård och operationsverksamhet. Öron-, näs- och halskliniken på Blekingesjukhuset har sin verksamhet förlagd till två orter; Karlskrona och Karlshamn, och består av mottagningsenheter med planerad vård, akutverksamhet samt operationsverksamhet och sluten vård.

Arbetsbeskrivning

Vill du ha ett omväxlande arbete som medicinsk sekreterare? Vi söker en utbildad medicinsk sekreterare till öron-, näs- och halskliniken i Karlskrona. Dina arbetsuppgifter kommer att bestå av vårdadministrativt arbete kring patientens möte med vården, exempelvis diktatutskrifter i vårt journalsystem NCS, intyg och provsvar, bokning av patienter, telefon-/postservice, diagnos/KVÅ-kodning, kvalitetsregister, remisshantering, statistik med mera. I det dagliga arbetet krävs ett flexibelt förhållningssätt då vi inom sekreterarenheten hjälps åt och stöttar där behovet är störst. Vi vill gärna att du medverkar till utveckling av förbättrade rutiner och samarbetssätt. Är du intresserad så erbjuder vi dig en trivsam arbetsmiljö med trevliga kollegor. Vi tillämpar flextid och hos oss arbetar vi med rotation av arbetsuppgifter som vi vid behov gemensamt och i dialog kommer fram till. Våra arbetstider är dagtid, måndag till fredag.

Kvalifikationer

Är du den nya kollega vi söker? Vi söker dig som har godkänd utbildning i hälso- och sjukvårdsadministration (KY 80p/YH 400p), eller har motsvarande utbildning till medicinsk sekreterare gärna med några års arbetslivserfarenhet inom yrket. Meriterande är erfarenhet av NCS Cross och kunskaper i DRG-klassificering. Mycket goda kunskaper i svenska språket är en grundförutsättning. Du har goda kunskaper i terminologi. Stor hänsyn tas till god samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Administration, ekonomi, juridik
Yrkeskategori
Läkarsekreterare/Vårdadmin/Medicinsk sekreterare
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Specialiserad vård Öron-, näs- och halskliniken
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse. Då urval, intervjuer och tillsättning sker löpande ber vi dig komma in med din ansökan så snart som möjligt.
Lön
Individuell och differentierad lönesättning tillämpas.
Schema
Dagtid, måndag till fredag.
Antal platser
1
Publicerad
2019-12-18
Ansök senast
2020-01-19
Läs mer
https://regionblekinge.se

Upplysningar

 • Johanna Nyquist Karlsson
  Avdelningschef
  Telefon: 0455-73 52 25
  E-post: Johanna Nyquist Karlsson
 • Helena Toresson
  Vision
  Telefon: 0455-73 51 84

Ansökan

Referensnummer: A923542
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.