Avdelningschef sökes till Mammografin i Blekinge

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Mammografisektionen som tillhör Röntgenkliniken är lokaliserad till sjukhusen i Karlskrona och Karlshamn. Sjukhuset i Karlskrona har inriktning mot akutsjukvård och sjukhuset i Karlshamn har inriktning mot elektiv vård. Ett Bröstcentrum lokaliserat till Karlskrona är under planering och förväntas bli klart i början av 2021. Vår verksamhetsidé är att säkerställa bästa möjliga beslutsunderlag till remittenten för att möjliggöra rätt diagnos och snabb behandling av patienten. Vi arbetar i ett gemensamt RIS/PACS från Sectra.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att leda en enhet som består av läkare (3 st), röntgensjuksköterskor (4 st), allmänsjuksköterskor (7 st) och en medicinsk sekreterare. Som avdelningschef ingår du i klinikens ledningsgrupp där du samverkar med övriga chefer i strategiskt viktiga frågor för kliniken. Som chef förväntas du; 1. planera och leda den dagliga verksamheten, 2. förmedla visioner, mål och strategier och bryta ned dessa till avdelningsnivå, 3. skapa en bra, trygg och säker arbetsmiljö (fysik, psykisk och psykosocial) där alla trivs och utvecklas, 4. vara väl insatt i medarbetarnas arbetsuppgifter, ansvar och kompetens, 5. motivera, engagera och uppmärksamma goda insatser, 6. fördela arbetsuppgifter till medarbetare med rätt förutsättningar, 7. ge rätt verktyg och resurser till medarbetarna för att de ska klara sina arbetsuppgifter och uppdrag, 8. utveckla medarbetarnas kompetens såväl kortsiktigt som långsiktigt, 9. genomföra väl förberedda medarbetarsamtal och lönesamtal där förtroende och en bra dialog skapas. Vi tänker oss en fördelning på 50% administrativt arbete och 50% kliniskt arbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad röntgensjuksköterska eller legitimerad sjuksköterska och som har erfarenhet från mammografiverksamhet. Tidigare erfarenheter som chef eller andra ledarroller är meriterande. Vi värdesätter ett ledarskap som präglas av öppenhet, prestigelöshet och kommunikation (tillitsbaserad styrning och ledning). Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vi gör urval och intervjuar löpande så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Varmt välkommen med din ansökan!

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Chefer och verksamhetsledare
Yrkeskategori
Avdelningschef, landsting
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Medicinsk service Röntgenkliniken
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse. Förordnandet som avdelningschef är tidsbegränsat och kombineras med en tillsvidareanställning inom din egen profession.
Lön
Vi tillämpar individuell och differentierad lönesättning och du bör därför ange löneanspråk i din ansökan.
Antal platser
1
Publicerad
2020-03-30
Ansök senast
2020-05-31
Läs mer
https://regionblekinge.se/

Upplysningar

 • Kerstin Elmberg
  Verksamhetschef Röntgenkliniken
  Telefon: 0734-471428
 • Thomas Strand
  Avdelningschef
  Telefon: 0454-733253
 • Maria Wiberfors
  Vårdförbundet Karlskrona
  Telefon: 0455-737678

Ansökan

Referensnummer: A944019
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.