Vikarierande Kurator till Habiliteringen, Karlskrona

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Är du socionom och vill göra en positiv skillnad för barn och ungdomar med funktionsnedsättning? Då kanske du är vår nya kollega! Vi söker en vikarierande kurator till barnteam på Habiliteringen i Karlskrona. Habiliteringen vänder sig till personer med medfödda eller tidigt förvärvade funktionsnedsättningar som utvecklingsstörning, rörelsehinder eller diagnos inom autism. Vi kan erbjuda dig ett spännande och stimulerande arbete som kurator i tvärprofessionella team med medicinsk, pedagogisk och psykosocial kompetens. Arbetet som kurator på Habiliteringen innebär psykosocialt behandlingsarbete riktat mot barn, ungdomar, deras familjer och nätverk. Vi utgår från en helhetssyn utifrån personens behov och våra insatser sker individuellt eller i grupp, på Habiliteringen eller i vardagsnära miljöer. På Habiliteringen får du som ny kurator en grundlig introduktion och yrkeshandledning av erfaren yrkeskollega. Inom ramen för din anställning finns också möjlighet att vara med i utvecklings- och förändringsarbete. Vi erbjuder dig dessutom kontinuerlig handledning, regelbundna yrkesträffar och friskvårdspeng. Habiliteringen finns representerad med en avdelning i Karlshamn och en i Karlskrona men vi ser oss som en Habilitering över länet och har ett nära samarbete.

Arbetsbeskrivning

Vi erbjuder ett meningsfullt arbete med komplexa och utvecklande patientärenden. Hos oss arbetar vi i team och du har möjligheter att få arbeta med långvariga patientkontakter, utgöra ett stöd för våra patienter, vara med och förändra, uppleva och utveckla. Du kommer att arbeta både självständigt och tillsammans med kompetenta yrkeskollegor och teamkollegor. I det dagliga arbetet får du ett varierat och omväxlande arbete med arbetsuppgifter som samtalsstöd i olika former, att informera om social lagstiftning och övrigt samhällsstöd samt att delta i nätverksmöten. Som kurator i teamet bidrar du bland annat med det psykosociala helhetsperspektivet och deltar i kartläggning av behov. Kuratorn ger habiliteringsinsatser till enskilda individer med funktionsnedsättning, till närstående samt till andra personer i nätverket. Arbetet sker i första hand inom Habiliteringens lokaler men kan utifrån behov också förekomma i patientens närmiljö. För oss är det viktigt med personcentrerad vård och ett hälsofrämjande förhållningssätt där vi arbetar för att skapa ett värde för patienten. Därför arbetar vi aktivt med tillgänglighet och ett gott bemötande. För att skapa ett mervärde för vår målgrupp behöver vi ge evidensbaserad vård utifrån gällande forskning och beprövad erfarenhet och våga prova nya arbetssätt. Hos oss arbetar du i en verksamhet som är i en lärande process, där du har möjlighet att vara med och påverka utvecklingen. Arbetet är varierande och du har stort eget ansvar att planera din kalender i förhållande till verksamheten och dina kollegor. Vi är ca 50 medarbetare i Blekinge varav 7 är kuratorer. Vi eftersträvar att arbetsgruppen är blandad både utifrån erfarenhet och ålder där den samlade kompetensen blir hög och bidrar till ett stort engagemang.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad socionom. Vi vill gärna att du har erfarenhet av arbete med patienter inom Habiliteringens målgrupp. För att trivas och lyckas med arbetet hos oss tror vi att du trivs med att arbeta i grupp, är prestigelös nog att ta del av andra professioners kunskap och erfarenheter och samtidigt delar med dig av dina kunskaper och erfarenheter till kollegor. Du utgår alltid från patientens behov och involverar patienten och dess nätverk i arbetet. Det är naturligt för dig att ta eget ansvar och du har förmågan att prioritera. Vi tror också att du har intresse för att skapa nya arbetssätt tillsammans med andra, att du trivs i den digitala världen och ser digitala lösningar som naturliga möjligheter i ditt arbete. Stor vikt läggas vid personlig lämplighet och god samarbetsförmåga. Körkort är ett krav då resor sker i tjänsten.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Socialt arbete
Yrkeskategori
Kurator
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Arbetsplats
Region Blekinge
Omfattning
Heltid
Tillträde
Till denna rekrytering tillämpar vi löpande urval, intervjuer och tillsättning. Tillträde enligt överenskommelse.
Tidsbegränsad till
2022-03-31
Antal platser
1
Publicerad
2021-07-16
Ansök senast
2021-08-31
Läs mer
http://www.regionblekinge.se

Upplysningar

  • Linda Svensson
    Avdelningschef Habiliteringen
    Telefon: 0455-73 43 92

Ansökan

Referensnummer: A1045233
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Hjälpte informationen på sidan dig?