Avdelningschef till Habiliteringen Karlshamn

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Habiliteringen erbjuder insatser till barn, ungdomar och vuxna med medfödda eller tidigt förvärvade funktionsnedsättningar som intellektuell funktionsnedsättning, rörelsehinder eller diagnos inom autism. Är du intresserad av Habiliteringens målgrupp och ledarskap och vill vara delaktig i att utveckla verksamheten? Då är du kanske vår nya avdelningschef till Habiliteringen i Karlshamn. Habiliteringen finns representerad med en avdelning i Karlshamn och en i Karlskrona men vi ser oss som en Habilitering och har ett nära samarbete över länet. Vi kan erbjuda dig ett spännande och stimulerande arbete som avdelningschef för tvärprofessionella team för tio olika yrkesgrupper som tillsammans har medicinsk, pedagogisk och psykosocial kompetens. Som chef på Habiliteringen ingår du i en handledningsgrupp med andra avdelningschefer inom Region Blekinge. Du erbjuds även att ingå i Regionens chefsprogram för vidareutveckling och fortbildning inom ramen för ditt chefskap. Region Blekinge anordnar chefsdagar med fokus på utveckling i chefsrollen, skapa nätverk och erfarenhetsutbyte mellan chefer inom Regionen.

Arbetsbeskrivning

Habiliteringen ställer höga krav på ledarskapet där personcentrerat förhållningssätt tillsammans med intresse och förmåga att bedriva ett aktivt och närvarande ledarskap står i centrum. Som avdelningschef ingår du i ledningsgruppen för Habiliteringen tillsammans med avdelningschefen i Karlskrona och verksamhetschefen. Du ingår dessutom i en större ledningsgrupp med Barn och Ungdomspsykiatrin med deras tre avdelningschefer. Denna ledningsgrupp har gemensamt ansvar för en utredningsenhet som utreder barn och ungdomar med neuropsykiatrisk frågeställning. I ledningsgruppen ser vi det som viktigt att arbetet präglas av gott samarbete och en ömsesidig respekt. Vi arbetar tillsammans med att nå verksamhetens uppsatta mål. På Habiliteringen i Karlshamn arbetar cirka 25 medarbetare. Som avdelningschef ansvarar du för personal, ekonomi och arbetsmiljö, och kommer leda och utveckla verksamheten utifrån organisatoriska och ekonomiska ramar samt enligt Hälso- och sjukvårdslagen tillika Regionens policydokument. Region Blekinge anställer chefer på tidsbegränsat förordnande med grundtjänst i lämplig profession.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning relaterad till Habiliteringens verksamhet. Vi ser gärna att du har arbetat med Habiliteringens målgrupp samt att du har chefserfarenhet och ett beprövat ledarskap. Din ledarstil kännetecknas av lyhördhet och engagemang för medarbetare. Du bygger ditt ledarskap på att skapa ett ömsesidigt förtroende gentemot medarbetarna med tydlighet och kommunikation som två viktiga beståndsdelar, med syfte att nå en bra verksamhet som ger trygghet för patienter och dess närstående. Du arbetar efter en tydlig struktur där information och återkoppling till dina medarbetare är självklara delar. Genom entusiasm och engagemang främjar du som avdelningschef nytänkande och utveckling i verksamheten. Du ska vara intresserad av att skapa delaktighet och verka för god arbetsmiljö genom att tydligt leda personalen åt rätt håll samt att arbeta för att skapa tillit mellan chef och medarbetare och mellan medarbetare. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Region Blekinge krigsplacerar all tillsvidareanställd personal. B-körkort är ett krav då resor sker i tjänsten.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Chefer och verksamhetsledare
Yrkeskategori
Avdelningschef, landsting
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Nära vård Habilitering
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Varaktighet
Tillsvidare
Antal platser
1
Publicerad
2021-04-16
Ansök senast
2021-05-16
Läs mer
http://www.regionblekinge.se

Upplysningar

 • Petra Nordberg
  Verksamhetschef Habiliteringen Blekinge
  Telefon: 0454-73 28 89
 • Linda Svensson
  Avdelningschef Habiliteringen Karlskrona
  Telefon: 0455-73 43 92
 • Åsa Glansberg
  Lärarförbundet
  Telefon: 0454-73 21 62
 • Kerstin Inganäs Olofsson
  Sveriges Arbetsterapeuter
  Telefon: 0454-73 21 86

Ansökan

Referensnummer: A1022947
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Hjälpte informationen på sidan dig?