Arbetsterapeut till Karlskrona Rehabcenter-vikariat

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Karlskrona Rehabcenter ansvarar för all rehabilitering inom offentlig primärvård i Karlskrona, vilket omfattar 50 000 listade patienter. Vår verksamhet är idag förlagd på tre olika ställen, Lyckeby, Gullberna och på sjukhuset. Vårt mål är att vara en modern öppenvård där lagarbete och patienternas behov står i centrum. Arbetsgruppen är tvärprofessionell och består av fysioterapeuter, arbetsterapeuter och kuratorer som arbetar i team kring patienter med ett komplext vårdbehov. Enheten är välfungerande och bemannad med många erfarna och kompetenta medarbetare som brinner för att utveckla vården. Vår verksamhetsidé bygger på hög tillgänglighet och god patientnöjdhet samt att utifrån ett helhetsperspektiv se till hela patientens hälsotillstånd och livssituation. Förbättringsarbete ser vi som en naturlig del av det dagliga arbetet. Enheten är miljöcertifierad enligt ISO 14001. Som medarbetare i teamet kommer du att få ett omväxlande arbete med arbetsdagar som bjuder på tillfällen till skratt och glädje med härliga kollegor! Som anställd i Region Blekinge har du förmåner som tex friskvårdsbidrag och fri tillgång till träning på något av Regions gym.

Arbetsbeskrivning

Vi vill nu hitta en vikarie för vår medarbetare som går på föräldraledighet. Du kommer att få ta stor del i att utveckla teamarbetet och arbetsterapeutens roll i teamet. Som arbetsterapeut i Primärvården är du ofta första instans för bedömningar av patienter. Du kommer att arbeta individuellt men även tillsammans med andra i tvärprofessionella team kring olika frågor och diagnoser. Du samverkar med både specialistvård och kommun. Kontakten med patienterna kommer att ske både individuellt och i grupp och ske på mottagningen. Du kommer att träffa handpatienter, göra uppföljningar på strokepatienter, vara behandlare i patientskolor, som t ex artrosskola. Du träffar även patienter med behov av en bättre balans mellan aktiviteter och återhämtning i vardagen samt patienter som behöver hjälp med sin sömnhygien. För patienter med längre sjukskrivningar är du en viktig del i rehabiliteringen. Viss hjälpmedelsutprovning som kan göras på mottagningen förekommer, t ex tyngtäckesutprovning.

Kvalifikationer

Du ska vara utbildad och legitimerad arbetsterapeut. Erfarenhet av handrehabilitering och rehabilitering vid neurologiska tillstånd är meriterande. Arbetet kräver att du kan arbeta självständigt, har god samarbetsförmåga, är flexibel och att du vill vara med och utveckla verksamheten. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet för tjänsten. Region Blekinge krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
Arbetsterapeut
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Nära vård
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse. Tjänsten avser ett vikariat under föräldraledighet till 2022-09-30 med möjlighet till förlängning.
Varaktighet
6 månader eller längre
Lön
Vi tillämpar individuell lönesättning.
Antal platser
1
Publicerad
2021-11-18
Ansök senast
2021-12-05
Läs mer
https://regionblekinge.se/

Upplysningar

 • Kim Iggstedt
  Avdelningschef
  Telefon: 0455–73 55 39
  E-post: Kim Iggstedt
 • Lena Runer
  Sveriges arbetsterapeuter
  Telefon: 0455-73 55 43
  E-post: Lena Runer

Ansökan

Referensnummer: A1070361
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Hjälpte informationen på sidan dig?