Hjälpmedelstekniker, Hjälpmedelscenter

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-års period kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av.

Arbetsbeskrivning

Hjälpmedelscenter i Blekinge försörjer Region Blekinge samt länets fem kommuner med hjälpmedel för kognition, kommunikation, syn, rörelsehinder samt medicintekniska behandlingshjälpmedel. I den aktuella tjänsten ingår att vara teknisk sakkunnig inom hjälpmedelsområdet lyftar och sängar. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att projektera, montera/demontera, besiktiga, felsöka och reparera inom ovan nämnda hjälpmedelsområde. I arbetet ingår ansvar för dokumentation för bl.a. projekteringar, besiktningar, service och underhållsarbeten. Hjälpmedelscenter tillhandahåller utbildningar och certifieringar för att du ska få utföra montage, service och besiktningar. En stor del av arbetet sker enskilt eller tillsammans med förskrivare, teammedlemmar i form av hjälpmedelstekniker eller hjälpmedelskonsulenter. Arbetet innefattar möten i hemmet och på särskilda boenden med förskrivare, enskilda vårdtagare, anhöriga och omvårdnadspersonal, där du också skall vara den som informerar och utbildar kring det tekniska handhavandet av hjälpmedlet. Du förväntas vara delaktig inom marknadsbevakning och sortimentsurval, samt delta i upphandlingsarbete kring hjälpmedel inom ovan nämnda hjälpmedelsområden. Detta kan ske enskilt eller tillsammans med övriga teammedlemmar som består av hjälpmedelstekniker och hjälpmedelskonsulenter.

Kvalifikationer

Lämplig teknisk bakgrund kan vara bygg- och anläggningsprogrammet eller annan teknisk utbildning eller yrkeserfarenhet som bedöms vara likvärdig. Du bör ha praktisk erfarenhet och blick för konstruktions-, byggnadstekniska lösningar och ritningsläsning samt vara noggrann, ansvarstagande och kunna planera ditt arbete. Erfarenhet av projektering är meriterande samt grundläggande El-kunskaper. Du ska ha förmåga att arbeta självständigt och i grupp, kunna ta egna initiativ, vara självgående men även vara en god samarbetspartner och medarbetare. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. B-körkort erfordras och C-körkort är meriterande.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Hantverksyrken
Yrkeskategori
Hjälpmedelstekniker
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hjälpmedelscenter
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde: enligt överenskommelse. Anställningen kommer att inledas med en provanställning.
Varaktighet
Tillsvidare
Lön
Löneform: Månadslön Individuell lönesättning tillämpas.
Schema
Arbetstid: Dagtid
Antal platser
1
Publicerad
2020-02-21
Ansök senast
2020-03-15
Läs mer
https://regionblekinge.se/

Upplysningar

 • Lars Djuréen
  Avdelningschef
  Telefon: 0734-471772
 • Robert Thörnberg
  Hjälpmedelstekniker
  Telefon: 0734-471603
 • Göran Claesson
  Vision
  Telefon: 0728-804340

Ansökan

Referensnummer: A935694
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.