Arbetsterapeut till Habiliteringen Karlskrona

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Är du utbildad arbetsterapeut och vill göra en positiv skillnad för barn och ungdomar med funktionsnedsättning? Då kanske du är vår nya kollega! Vi söker nu en arbetsterapeut till habiliteringen i Karlskrona. Habiliteringen erbjuder insatser till personer med medfödda eller tidigt förvärvade funktionsnedsättningar som utvecklingsstörning, rörelsehinder eller diagnos inom autism. Vi kan erbjuda dig ett spännande och stimulerande arbete som arbetsterapeut i tvärprofessionella team med medicinsk, pedagogisk och psykosocial kompetens. Vi utgår från en helhetssyn på barnets behov och våra insatser sker individuellt eller i grupp, på mottagningen på habiliteringen eller i vardagsnära miljöer. Inom ramen för din anställning finns också möjlighet att vara med i utvecklings- och förändringsarbete. Vi erbjuder dig dessutom kontinuerlig handledning, regelbundna yrkesträffar och friskvårdspeng. Habiliteringen finns representerad med en avdelning i Karlshamn och en i Karlskrona men vi ser oss som en habilitering och har ett nära samarbete över länet.

Arbetsbeskrivning

Som arbetsterapeut hos oss kommer du att arbeta med barn och ungdomar som har en medfödd eller tidigt förvärvad funktionsnedsättning. I dina arbetsuppgifter ingår bedömning av aktivitets- och funktionsförmåga, insatser utifrån individuellt uppsatta mål, förskrivning av olika sorters hjälpmedel, handledning till nätverket och utfärdande av intyg, exempelvis för bostadsanpassning. Det kommer också vara aktuellt att du deltar i olika föreläsningar och grupper som vi håller för våra patienter och deras anhöriga. För oss är det viktigt med personcentrerad vård och ett hälsofrämjande förhållningssätt där vi arbetar för att skapa ett värde för patienten. Därför arbetar vi aktivt med tillgänglighet och ett gott bemötande. För att skapa ett mervärde hos våra patienter behöver vi både bedriva evidensbaserad vård och våga prova nya arbetssätt. Vi strävar efter att ligga i framkant gällande forskning och utveckling för vår målgrupp. Hos oss arbetar du i en verksamhet som är i förändring, där du har möjlighet att vara med och påverka utvecklingen. Arbetet är varierande och du har stort eget ansvar att planera din kalender i förhållande till verksamheten och dina kollegor. Vi är ca 50 stycken medarbetare i Blekinge varav 7 är arbetsterapeuter. Arbetsgruppen är blandat både utifrån erfarenhet och ålder och den samlade kompetensen är hög och bidrar till ett stort engagemang. Arbetet sker i första hand inom habiliteringens lokaler men kan utifrån behov också förekomma i patientens närmiljö.

Kvalifikationer

Legitimerad arbetsterapeut. Vidareutbildning i eller erfarenhet av habilitering och/eller av arbete med personer med funktionsnedsättning är meriterande. Som person är du bra på att planera och strukturera ditt arbete. Vi ser gärna att du har en god samarbetsförmåga då arbetet, förutom samarbete inom det tvärprofessionella teamet, även innehåller många kontaktytor utanför den egna verksamheten. Vi ser samarbete och samverkan som en förutsättning för att kunna bedriva ett kvalitativt och utvecklande arbetssätt. Du har en god pedagogisk förmåga och det är viktigt för dig att personerna du möter blir sedda och hörda och att deras synpunkter tas tillvara. Körkort är ett krav då arbetet medför resor i tjänsten. Stor vikt kommer läggas vid god samarbetsförmåga och personlig lämplighet. Till denna rekrytering tillämpar vi löpande urval, intervjuer och tillsättning. Varmt välkommen med din ansökan redan idag! Region Blekinge krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
Arbetsterapeut
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Nära vård Habilitering
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Varaktighet
Tillsvidare
Antal platser
1
Publicerad
2020-09-10
Ansök senast
2020-12-13
Läs mer
http://www.regionblekinge.se

Upplysningar

  • Linda Svensson
    Avd.chef Habiliteringen Karlskrona
    Telefon: 0455-73 43 92
  • Kerstin Inganäs Olofsson
    SACO
    Telefon: 0454-73 21 86

Ansökan

Referensnummer: A973701
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Hjälpte informationen på sidan dig?