Utbildningsanställning för sjuksköterskor med inriktning mot barnmorska

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-års period kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av. Blekingesjukhuset ger somatisk vård som kräver specialiserade medicinska och tekniska resurser och kompetens som inte ryms inom primärvården. Vi bedriver verksamhet både i Karlshamn och i Karlskrona. I Karlshamn ligger tyngdpunkten på planerad öppenvård, till exempel kirurgi, medicin och ortopedi. I Karlskrona bedrivs resurskrävande verksamhet dygnet runt, till exempel kvalificerad intensivvård och operationsverksamhet. På kvinnokliniken bedrivs verksamhet i länets alla kommuner. På våra sex kvinnohälsovårdsmottagningar bedrivs mödrahälsovård, abortrådgivning/vård, preventivmedelsrådgivning, föräldrautbildning och cellprovstagning. Gynekologisk mottagning finns i Karlshamn och Karlskrona. Gynekologisk slutenvårdsavdelning finns i Karlskrona där vi vårdar kvinnor i alla åldrar, högspecialiserad cancervård och abortvård. Förlossning och BB finns i Karlskrona. Vid förlossningen finns antenatal och specialistmottagning för gravida.

Arbetsbeskrivning

Region Blekinge satsar på utbildningsanställning för akademisk specialisttjänstgöring för sjuksköterskor med syftet att ytterligare höja kompetensen inom prioriterade områden för ett bättre omhändertagande av våra patienter. Du anställs i en tillsvidareanställning på heltid som sjuksköterska. Utbildningsanställningen är på ett år (helfartsstudier) alt. två år (halvfartsstudier) och du har en månadslön som sjuksköterska under studietiden. För barnmorskeutbildning gäller tre terminer heltidsstudier med obligatorisk närvaro, ev. sjukfrånvaro ska göras till närmsta chef. Du har rätt till avtalsenlig semester och lön i enlighet med gällande kollektivavtal. Efter genomförd utbildning placeras du på en anställning inom Kvinnokliniken som barnmorska. I tjänsten ingår att vid behov rotera mellan dag och nattjänstgöring på klinikens olika enheter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och som blir antagen till specialistsjuksköterskeprogram med inriktning mot barnmorska med start höstterminen 2020. Observera att du själv måste söka till utbildningen senast 2020-03-15 när det gäller Linnéuniversitet och senast 2020-04-15 när det gäller övriga lärosäten. Sjuksköterskor som antas till utbildningen i närområdet prioriteras till de här anställningarna. Du har en drivkraft att arbeta med utveckling och förbättringar och ser det som en utmaning att göra din specialistutbildning i nära koppling till den verksamhet du kommer att arbeta i. Som person har du förmågan att se helheten, vill arbeta tvärprofessionellt och har god samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Det är meriterande om du har några års klinisk erfarenhet som sjuksköterska. Som arbetstagare på Kvinnokliniken accepterar du att, i enlighet med den svenska abortlagen 1974:595, utföra och/eller vara behjälplig vid abortvård -och rådgivning.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
Sjuksköterska, grundutbildad
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Specialiserad vård Kvinnokliniken
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde i samband med att utbildningen startar i början på september 2020.
Lön
Individuell lönesättning.
Antal platser
6
Publicerad
2020-02-12
Ansök senast
2020-03-31
Läs mer
http://www.regionblekinge.se

Upplysningar

 • Jenny Hultgren
  Avdelningschef BB
  Telefon: 0455-73 46 51
 • Mikaela Ericsson
  Avdelningschef Förlossningen
  Telefon: 0455-73 46 41
 • Jenny Laursen
  Vårdförbundet
  Telefon: 0455-73 10 00
 • Annika Fellbo
  Srat/Barnmorskeförbundet
  Telefon: 0457- 73 14 83

Ansökan

Referensnummer: A917980
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.