Ekonomichef Hälso- och sjukvården

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under de kommande åren kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Region Blekinge bedriver vård i hela länet. Psykiatri bedrivs i länets samtliga fem kommuner, precis som länets primärvård, som även finns på flera mindre orter i länet. Det finns två sjukhus i Blekinge, i Karlshamn och Karlskrona. Vi söker nu en ekonomichef till Karlskrona som vill vara med och utveckla framtidens hälso- och sjukvård.

Arbetsbeskrivning

Du har övergripande ansvar för ekonomifunktionen på hälso- och sjukvårdsförvaltningen, en stor organisation med cirka 4000 medarbetare och en omsättning på cirka 3,6 miljarder kronor. Ekonomifunktionens huvudsakliga uppdrag är att genom budgetering, planering, analys och uppföljning se till att de ekonomiska resurserna används effektivt inom hälso- och sjukvårdens organisation. Du är direktrapporterande till hälso- och sjukvårdsdirektören och ingår såväl i hälso- och sjukvårdens ledningsgrupp som i regionens ekonomiledningsgrupp. Tillsammans med områdescontrollers/analytiker samordnar och utformar du stöd för operativa och strategiska ekonomifrågor inom förvaltningen. Inom ekonomifunktionen finns operativt stöd till verksamheten som leds av en avdelningschef med ett 10-tal controllers. Avdelningschef och områdescontroller/analytiker rapporterar direkt till dig. • Du har personalansvar, verksamhets- och ekonomiansvar. • Du driver utveckling för ett processorienterat arbetssätt inom ekonomifunktionen • Du förutsätts ha ett helhetsperspektiv, och kan vid behov, ersätta övriga chefer i hälso- och sjukvårdsdirektörens stab i vissa uppgifter. • Tillsammans med förvaltningsledningen förväntas du driva utvecklingen av arbetssätt i enlighet med verksamhetens uppdrag och övergripande mål. Vi erbjuder dig att vara med och skapa framtidens hälso- och sjukvård. Det innebär stora möjligheter att påverka ditt arbete och utveckla verksamheten. Ditt fokus i arbetet är snarare att utveckla och skapa än att förvalta samt att se möjligheter.

Kvalifikationer

Som sökande har du dokumenterat goda ledaregenskaper med flerårig erfarenhet av arbete som ekonomichef eller likvärdig befattning från större organisation. Du har erfarenhet av självständigt arbete med kvalificerade ekonomifrågor. Du har högskoleexamen inom ekonomiområdet och utbildning inom ledarskap. Det är meriterande om du har erfarenhet av: • ledningsarbete i en politiskt styrd organisation • processorienterat arbetssätt • verksamhetsutveckling och att leda förändringsarbete • hälso- och sjukvårdsrelaterad verksamhet • att leda genom andra chefer/ledare Ditt ledarskap präglas av mod, engagemang och tillit. Du trivs med att arbeta i team och är inte rädd för att ta ansvar och fatta beslut. Du är strukturerad och har förmåga att hantera komplexa frågeställningar utifrån ett helhetsperspektiv. Du är en drivande person som tar initiativ för att skapa och utveckla. Du har lätt för att kommunicera och kan förklara komplexa frågor på ett pedagogiskt sätt. Du har lätt för att samarbeta och inser värdet av att skapa och bevara goda relationer. Arbetet kräver god självinsikt och personlig mognad. Vi förutsätter att du har mycket god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift, både i allmänhet på svenska såväl som på engelska men även i formuleringar för politisk beredning. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Personlighetstest kan komma att genomföras som en del av rekryteringsprocessen. Region Blekinge tillämpar tidsbegränsat chefsförordnande. Det innebär att du har en grund-anställning i Region Blekinge som är tillsvidare, och ett tidsbegränsat förordnande som ekonomichef Anställningen är säkerhetsklassad. Före anställning sker säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585).

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Chefer och verksamhetsledare
Yrkeskategori
Ekonomichef
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse
Antal platser
1
Publicerad
2020-03-16
Ansök senast
2020-04-05
Läs mer
https://regionblekinge.se/

Upplysningar

 • Karin Norgren
  Personalchef
  Telefon: 0455-734109
  E-post: Karin Norgren
 • Charlotta Lunn
  Områdescontroller
  Telefon: 0455-73 42 07
 • Du når våra fackliga representanter via vår växel
  Telefon: 0455-731000

Ansökan

Referensnummer: A941025
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.