Avdelningschef till Palliativmedicinska sektionen i Karlskrona och Karlshamn

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-årsperiod kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av. Blekingesjukhuset ger somatisk vård som kräver specialiserade medicinska och tekniska resurser och kompetens som inte ryms inom primärvården. Vi bedriver verksamhet både i Karlshamn och i Karlskrona. I Karlshamn ligger tyngdpunkten på planerad öppenvård, till exempel kirurgi, medicin och ortopedi. I Karlskrona bedrivs resurskrävande verksamhet dygnet runt, till exempel kvalificerad intensivvård och operationsverksamhet. Palliativmedicinska sektionen har sin verksamhet i Karlskrona och Karlshamn, och tillhör den Geriatriska och Palliativmedicinska kliniken inom området Nära vård, Region Blekinge. Sektionen har uppdraget att bedriva specialiserad palliativ vård i hela Blekinge. Arbetet bedrivs genom konsultverksamhet och anslutningsverksamhet, och har också i uppdrag att bedriva utbildning och verka för kompetensökning inom området. I sektionen arbetar läkare, sjuksköterskor, kuratorer, samt medicinska sekreterare i team utifrån ett personcentrerat arbetssätt, genom nära samverkan med övriga aktörer inom övriga kliniker, primärvård och kommun. Även dietist och fysioterapeut finns kopplade till sektionen. Palliativmedicinska sektionen erbjuder specialiserad palliativ vård till individer med en palliativ diagnos med komplexa symtom, eller en livssituation som medför särskilda behov som kräver en specialiserad vård inom slutenvården och i hemmet i samverkan med hemsjukvård. Vi är en mobil verksamhet, med målsättningen att individen ska kunna vårdas i hemmet i så stor utsträckning som möjligt trots komplext sjukdomstillstånd. Sektionen har också har ett mindre antal vårdplatser på sjukhusen som är kopplade till sektionen i samverkan med övriga kliniker.

Arbetsbeskrivning

Chefskap i Region Blekinge består dels av en arbetsgivarroll, dels av en ledarroll. Båda är lika viktiga och innebär att i arbetsgivarrollen vara Regionen Blekinges företrädare och att i ledarrollen stimulera, engagera och uppmuntra medarbetarna så att verksamheten utvecklas och förbättras. Som avdelningschef för Palliativmedicinska sektionen svarar du under verksamhetschefen för verksamhetsutveckling, personal, arbetsmiljö och ekonomi inom delegerat ansvar. Du är första linjens ledare och chef. Utmaningen att vara delaktig i skapandet av framtidens vård kommer att vara central i din roll. Chefsuppdraget är ett tidsbegränsat förordnande och du har en tillsvidareanställning inom din grundprofession.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk utbildning inom vårdsektorn eller annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi söker dig med intresse och förmåga att bedriva ett aktivt och lyhört ledarskap. Du drivs av att jobba målmedvetet i en dynamisk miljö med högt tempo och uppskattar de möjligheter till relationsskapande och samarbete som ledarskapet ger. Du bygger ditt ledarskap på att skapa ett ömsesidigt förtroende gentemot medarbetarna samtidigt som du inte är rädd för att delegera när det är nödvändigt. Du har förmåga att entusiasmera dina medarbetare samt verka för en god arbetsmiljö. Du stimuleras av nya utmaningar och vill initiera och driva förändrings- och utvecklingsarbete. Du kan konsten att motivera andra och har förmåga att se helheten. Du är en god ambassadör ut i verksamheten. Dokumenterad chefserfarenhet är meriterande, likaså chefsutbildning. Det är dock inget krav. Ett intresse för att vara med och utveckla den palliativa vården förutsätts. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Region Blekinge krigsplacerar all tillsvidareanställd personal

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Chefer och verksamhetsledare
Yrkeskategori
Enhetschef, hälso- och sjukvård
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Lön
Region Blekinge tillämpar individuell lönesättning.
Antal platser
1
Publicerad
2021-05-31
Ansök senast
2021-06-20
Läs mer
https://regionblekinge.se/

Upplysningar

 • Marie Sjöberg
  Tillförordnad verksamhetschef
  Telefon: 0454-73 34 91
 • Clara Göranzon
  Facklig företrädare Vårdförbundet
  Telefon: 0454-73 10 00 kontakt via televäxel
 • Frida Johnsson
  Facklig företrädare Vårdförbundet
  Telefon: 0454-73 10 00 kontakt via televäxel
 • Peter Nordström
  Blekinge Läkarförbund
  Telefon: 0455-73 10 00

Ansökan

Referensnummer: A1034919
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Hjälpte informationen på sidan dig?