Specialist i Geriatrik med intresse av att jobba med våra äldre samt ST-läkare inom geriatrik.

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-årsperiod kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av. Geriatriken i Blekinge består i dag av en avdelning med 16 vårdplatser på sjukhuset i Karlskrona. Geriatriken tillhör Geriatriska och palliativmedicinska kliniken, och ligger organisatoriskt inom området Nära vård, i Region Blekinge Här bedrivs ortopedisk geriatrik (höftfrakturer) och allmänmedicinsk akutgeriatrik. Ortopedpatienterna går via en ett snabbspår, kallad Linje 1. Detta betyder att patienterna kommer direkt till avdelning från röntgen utan att passera akutmottagning. Idag lever vi allt längre och behoven av vård är ofta mer komplexa än tidigare för den åldrande befolkningen. Multisjuklighet är allt vanligare hos äldre och detta ställer krav på fördjupad kunskap inom geriatrik och om äldres specifika omvårdnadsbehov. Med hög kompetens, moderna hjälpmedel och evidensbaserade metoder formar vi tillsammans en god vård och omvårdnad för denna patientkategori. På avdelningen arbetar vi nära patienten och i team där alla yrkeskategorier ingår för att tillsammans arbeta för patientens bästa. Yrkeskategorierna som ingår på geriatriken är sjuksköterskor, undersköterskor, fysioterapeut, arbetsterapeut samt specialistläkare. Geriatriken avdelning 36 ingår och har en central roll i projektet Mobil närvård som har fokus på att arbeta upp fungerande samverkansformer med övriga interna och externa aktörer kring patienten. Den mobila närvården syftar till att öka tillgängligheten av geriatrisk vård, dygnets alla timmar, och med fokus på att patienten ska få rätt vård vid rätt tillfälle av rätt kompetens och på rätt plats.

Arbetsbeskrivning

Som läkare på den geriatriska vårdavdelningen kommer Du att utföra alla sedvanliga sysslor som hör till en vårdavdelning. Vi har rond enligt pulskonceptet. Du har en drivkraft att arbeta med utveckling och förbättringar. Som person har du förmågan att se helhet, vill arbeta tvärprofessionellt och har god samarbetsförmåga, och framförallt vill du vara med att utveckla den geriatriska vården. Du behöver också ha ett genuint intresse för de geriatriska patienterna. Du kommer att ha ett nära samarbete med andra specialiteter och sektioner. Som specialist är det viktigt att du är aktiv i handledningen av våra ST-läkare. Vi ser fram emot att du förstärker teamet och arbetar för att främja kunskap om geriatrik och geriatriskt förhållningssätt inom avdelningen och regionen.

Kvalifikationer

Vi välkomnar dig som är legitimerad läkare med specialistkompetens i geriatrik. Vi söker även dig som är intresserad av ST inom geriatrik. Handledning är en naturlig del i arbetsuppgifterna och har du erfarenhet av detta är det meriterande. Erfarenhet av primärvård är också meriterande. Vidare är du flexibel, ansvarstagande och lösningsfokuserad med en god samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet för tjänsten. Vi kommer att intervjua och anställa fortlöpande så välkommen med din ansökan redan idag! Region Blekinge krigsplacerar all tillsvidareanställd personal

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
Specialistläkare
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Lön
Region Blekinge tillämpar individuell lönesättning.
Antal platser
1
Publicerad
2021-05-24
Ansök senast
2021-07-04
Läs mer
https://regionblekinge.se/

Upplysningar

  • Marie Sjöberg
    Tf Verksamhetschef
    Telefon: 0454-73 34 91
  • Du når fackliga representanter via växeln
    Telefon: 0455-73 10 00

Ansökan

Referensnummer: A1032964
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Hjälpte informationen på sidan dig?