Specialistläkare till Anestesikliniken

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalité är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Anestesikliniken ger Blekinges invånare tillgång till anestesi och operationssjukvård i Karlskrona och Karlshamn, samt intensivvård i Karlskrona. Inom kliniken tjänstgör ca 270 medarbetare av olika kategorier. Varje år utförs drygt 10 000 operationer samt ytterligare 2000 anestesier inför undersökningar och andra procedurer. Vi bedriver allmän intensivvård i nära samarbete med sjukhusets övriga kliniker. På sjukhuset i Karlskrona finns en förlossningsavdelning med 1600 förlossningar årligen. I Karlshamn finns en Operationsavdelning med fem operationssalar och planerad verksamhet under dagtid. Hit hör även en postoperativ enhet. I Karlskrona finns Centraloperation med åtta operationssalar för planerad och akut verksamhet dygnet runt. Till detta kommer en separat Öron/ Ögon- OP med fyra operationssalar varav två för generell anestesi och två för operationer i lokalanestesi. Intensivvårdsavdelningen i Karlskrona har sex bemannade vårdplatser och en tillhörande postoperativ enhet. Här vårdas både barn och vuxna. Anestesikliniken har som uppdrag att ge högspecialiserad vård i tryckkammare (HBO). Vi är en av två kliniker i landet med HBO-beredskap dygnet runt. En tryckkammare för elektiv behandling finns på sjukhuset i Karlskrona och en större tryckkammare för akut behandling finns på Marinbasen. I klinikens uppdrag ingår prehospital beredskap innefattande primär och sekundärtransporter med ambulans och helikopter. Läkargruppen består i nuläget av 15 specialister och 5 ST-läkare under utbildning. Vi anställer kontinuerligt nya ST-läkare. Med kommande pensionsavgångar behöver vi nu fylla på med ytterligare specialist inom anestesi och intensivvård som vill arbeta på Anestesikliniken med placering huvudsakligen i Karlskrona.

Arbetsbeskrivning

Hos oss arbetar du som vill ha ett spännande och unikt varierande arbete och som vill arbeta med anestesi och intensivvård för både barn och vuxna. Är du mer intresserad av att arbeta i elektiv verksamhet finns möjlighet till det med huvudplacering i Karlshamn. I tjänsten ingår jourtjänstgöring.

Kvalifikationer

Du är legitimerad läkare med specialistkompetens inom anestesi och intensivvård. Du har, eller vill få, en unikt bred kompetens inkluderande prehospital vård innefattande neonatal- och helikoptertransporter, dykerimedicin och en omfattande barnverksamhet. Du tycker om att arbeta jourtid och att handleda ST-läkare till självständighet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
Specialistläkare
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Specialiserad vård Anestesikliniken
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Lön
Individuell lönesättning tillämpas.
Antal platser
1
Publicerad
2019-04-08
Ansök senast
2019-05-19
Läs mer
https://regionblekinge.se/

Upplysningar

  • Ulrika Siesing
    Verksamhetschef Anestesikliniken
    Telefon: 0455-735270
  • Nikolaus Groll
    BLF
    Telefon: 0455-735262

Ansökan

Referensnummer: A863104
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.